Vet du hvor mye barnefattigdom det er i Vestfold? Nå skal temaet opp og fram

TEMAKVELD: Foreldreutvalget for barnehager (FUB) i Tønsberg ønsker å belyse temaet barnefattigdom. De inviterer flere foredragsholdere for å prate om saken, og kommunaldirektør Mette Vikan Andersen skal fortelle om situasjonen i Tønsberg. På bildet ser vi Tove Standnes-Ellstrøm og Nina Therese Blix fra FUB.

TEMAKVELD: Foreldreutvalget for barnehager (FUB) i Tønsberg ønsker å belyse temaet barnefattigdom. De inviterer flere foredragsholdere for å prate om saken, og kommunaldirektør Mette Vikan Andersen skal fortelle om situasjonen i Tønsberg. På bildet ser vi Tove Standnes-Ellstrøm og Nina Therese Blix fra FUB. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

En lite snakket om, men veldig viktig sak skal tas opp og informeres om når Foreldreutvalget for barnehager i Tønsberg inviterer til temakveld i slutten av januar.

DEL

– Mitt inntrykk er at det er mer behov for kunnskap rundt barnefattigdom, forteller Nina Therese Blix.

Hun og Tove Standnes-Ellstrøm er begge engasjerte i Foreldreutvalget for barnehager (FUB) i Tønsberg. 31. januar inviterer de til temakveld på Tønsberg Læringssenter på Eik. Arrangementet er åpent for alle.

Strategiplan

Årets tema er barnefattigdom, og hvilke tiltak Tønsberg gjør rundt dette. Politikerne Abid Raja og Carl-Erik Grimstad vil begge holde foredrag, og kommunaldirektør i Tønsberg kommune, Mette Vikan Andersen, vil fortelle om situasjonen i Tønsberg.

Barnefattigdom gjelder barn som lever i familier med vedvarende lav inntekt, noe som vil si under fattigdomsgrensen.

– Det er viktig at vi skaper litt blest rundt hvordan vi håndterer dette i Tønsberg. Det kommer også fram i strategiplanen for barnefattigdomsbekjempelse, hvilke tiltak som er gjort og skal gjøres fremover, sier Standnes-Ellstrøm.

Angår mange barn

På landsbasis ligger barnefattigdommen på rundt ti prosent, Tønsberg ligger rett under dette gjennomsnittet med ni prosent. Men Vestfold som fylke ligger igjen litt over med elleve prosent.

– Dette er noe som dessverre angår en del barn i Tønsberg, og jeg tror mange voksne ikke er helt klar over hva man kan gjøre.

Temaet er spesielt aktuelt nå som gratisprinsippet er innført i barnehager og skoler i Tønsberg kommune.

– Mange stiller spørsmål rundt hva dette vil innebære i praksis. Om det vil føres noen penger inn i barnehagene kan jo være en utfordring. Det er bra at det gjøres noe for å få alle med, men for barna er det viktig at alle arrangementer som har vært tidligere består, sier Blix.

Forslag som kan bidra til å få med alle:

  • Hold gavesum i bursdager på et lavt nivå
  • Ikke arranger dyre aktiviteter som automatisk ekskluderer, la det å møtes være det viktigste
  • Arranger byttekvelder, hvor barna kan bytte leker/bøker som de ikke bruker lenger
  • Bytt ut karneval med andre kreative løsninger som fargefest for eksempel

Artikkeltags