Kaptein Cidd trenger din hjelp med å finne sjørøverskatten

TRENGER HJELP: Til daglig holder han seg i maskinrommet i svømmehallen, men fredag kveld stikker han en tur opp for å finne skatten til den grusomme kaptein Rødskjegg. Cidd har skattekartet, men trenger hjelp fra barn på halloweenfesten med å finne kista med skatten.

TRENGER HJELP: Til daglig holder han seg i maskinrommet i svømmehallen, men fredag kveld stikker han en tur opp for å finne skatten til den grusomme kaptein Rødskjegg. Cidd har skattekartet, men trenger hjelp fra barn på halloweenfesten med å finne kista med skatten. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

Ulikt andre sjørøvere vil kaptein Cidd dele skatten med andre, men da må du dra i svømmehallen på halloween-fest fredag kveld.

DEL

– Jeg har kartet til den beryktede sjørøveren kaptein Rødskjegg, men siden jeg ser litt dårlig på mine eldre dager, trenger jeg hjelp av noen sjørøverbarn til å finne skatten hans, sier en oppstanden og nesten lys levende kaptein Cidd.

Det er nemlig slik at Cidd er et gammelt spøkelse av en sjørøver, som til daglig holder til i maskinrommet i svømmehallen. Der lever han til daglig et rolig liv, sammen med den taletrengte papegøya Andersen. Han seilte selv på både det sjuende og åttende hav, og ble i sin tid regnet som en grusom banditt på havet.

LES DENNE: Professor: – Kjedenes smågodtkrig er gambling med barnas helse

– Han har på en måte gått av seg mye av sinnet, sier en som kjenner ham godt, Svein Johansen. Pensjonert svømmehallmedarbeider, og god venn av denne Cidd.

En grusom fæling

– Det hender jeg har møtt ham og papegøyen hans i maskinrommet, og da har vi slått av en prat, sier Johansen. – Koselig gubbe, men jeg ville ikke møtt ham for et par hundre år siden da han var aktiv pirat! Da var han visstnok ikke å spøke med. Det er han nå.

LES OGSÅ: Kenneth André fikk trafikkhumpene sine til slutt

Det er gullkista til den grusomme kaptein Rødskjegg Cidd ønsker hjelp med å finne. Historien sier at flere av Rødskjeggs skip forliste  i en orkan i Karibia i 1653. Vinden var så sterk at noen av skipene havnet helt her oppe på Vestfold-kysten. Og med dem også den store skatten. Sjørøverne selv ble begravd rundt i fylket, skal vi tro historien som Svein Johansen har fått fortalt.

Halloween-fest

– Skatten er gravd ned under der svømmehallen nå ligger, sier Cidd. – Jeg har kartet, men er ikke helt sikker på om jeg klarer å finne skattekista alene, og vil gjerne ha hjelp. Fredag arrangerer svømmehallen halloween-fest, og da kommer jeg en tur opp fra maskinrommet. Flott hvis jeg får hjelp av flinke barn da, og jeg deler gjerne skatten med dem som er med på å lete, sier en litt sliten, men oppstanden sjørøver.

Artikkeltags