Gå til sidens hovedinnhold

Slik kan barna lure deg hver dag i desember (og lære noe samtidig)

Artikkelen er over 4 år gammel

Magikeren Alexx Alexxander fra Nøtterøy er igjen ute med adventskalender full av lure triks.

For fjerde år på rad gir Alexx Alexxander ut sin helt spesielle julekalender, med 24 nye trylletriks.

– Dette er verdens eneste, magiske kalender. Jeg har faktisk patent på den, sier Alexx.

– Ideen var å lage et eget produkt i mitt navn, og da landet vi på en julekalender. Det skulle være et alternativ til sjokoladekalenderen, med en oppgave hver dag hvor barna eller familien må bruke alle sanser, sier han.

LES OGSÅ: 164 par giftet seg i tingretten i fjor. Nå kan du ikke lengre gifte deg der. (+)

Mangedoblet salg

Bak hver luke ligger tilgang til en video på internett med magikeren selv, hvor han lærer bort trylletrikset. Det første året ble det produsert 6000 kalendere, som var borte på sim-sala-svisj. Siden har opplaget blitt doblet hvert år.

– Kalenderen passer for alle fra femårsalderen. Barna lærer lett, og jeg har hørt at fedrene etter jul tar med seg triksa ut når de skal på byen med gutta. Derfor lever kalenderen også etter jul, sier Alexx.

LES OGSÅ: Folk på Veierland blir skremt av elg: – Vi kan ikke skjønne annet enn at det er for mye elg her (+)

Lærte bort triks på sykehuset

Midt i førjulsstria drar magiker Alexx selv til India, der han skal opptre på to forskjellige festivaler. Tilbudene fra utlandet er mange etter at han mottok den prestisjetunge prisen The Merlin Award i fjor. En pris kun de beste magikere i verden får.

– Det med julekalenderen er selvfølgelig en kommersiell greie. Men samtidig gleder jeg meg over alle barna som får til noe. Jeg har vært innom sykehuset i Tønsberg med noen triks, og gjerne lært bort hvordan det fungerer. Det å se gløden i øynene til barna når de selv får til et triks, det er virkelig magisk, sier Alexx Alexxander.

Kommentarer til denne saken