Gå til sidens hovedinnhold

Barnefattigdommen i Norge er skremmende

Leserbrev Dette er et debattinnlegg, skrevet av en ekstern bidragsyter. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

I TB kan vi lese at barnefattigdommen i Europa er i krise. Norge er i dag Skandinavias dårligste når det gjelder barnefattigdom. Det bor like mange fattige barn i Norge som i Danmark, Sverige og Finland til sammen. I dag bor det cirka 115 .000 fattige barn i vårt såkalte rike land. Det skremmende er at antallet fattige barn har økt kraftig siden 2007.

Cirka 15.000 barn blir grovt mishandlet fysisk eller psykisk hver eneste dag i vårt rike land. Det er sjokkerende å se hvordan fattigdommen øker i Europa, og ikke minst i Norge, som EU utropte til et av verdens beste land å bo i? Jeg startet selv en Aksjon ved navnet «Hvorfor Gråter Barn i Norge?»

I den perioden var jeg i møter og brevvekslet med blant andre Redd Barn, Kirkens Bymisjon, Frelsesarmeen, Røde Kors og flere. Alle organisasjonene skrøt av hvor mange millioner de hadde brukt på barneproblemene, men ingen kunne forklare hvorfor problemene økte så faretruende. Etter å ha kontakte visse politikere, fikk jeg rede på at det var ikke satt av penger fra regjeringen for å løse det enorme problemet med landets fattige barn. Men en er jo blitt informert om via mediene, at Norge har gitt milliarder til andre land som har tilsvarende problemer. I de årene jeg har drevet med barnefattigdom-aksjonen, har jeg tilegnet meg mye lærdom via leger, spesialister, mediene, brev o.s.v. Jeg sitter i dag med 4 progressmapper med flere hundre sterke sannheter fra barn, leger, advokater og barnevern samt familie. Jeg står gjerne til disposisjon for de som ønsker det.

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 07:00.