I helga kan det bli trafikk-kaos

VENTER KAOS: Sånn så det ut i Moss den 12. juli i fjor.

VENTER KAOS: Sånn så det ut i Moss den 12. juli i fjor. Foto:

Av
Artikkelen er over 3 år gammel

40.000 besøkende til gatebil og mange på ferietur gjør at det kan bli fergekø på Horten-Moss.

DEL

(Gjengangeren) Administrerende direktør i Bastø Fosen, Øyvind Lund, ber folk beregne ekstra god tid, etter som det erfaringsmessig også kan bli ventetid for å komme med på ferjene denne helga.

EKSTRA TID: Øyvind Lund ber de reisende beregne ekstra tid i helgen, fordi det kan bli kø på grunn av ferietid og Gatebil-arrangementet på Rudskogen.

EKSTRA TID: Øyvind Lund ber de reisende beregne ekstra tid i helgen, fordi det kan bli kø på grunn av ferietid og Gatebil-arrangementet på Rudskogen. Foto:

– Vi kjører med den kapasiteten vi har, og har vanlig ruteproduksjon. Det gjorde vi i fjor også, sier Lund.

Også i fjor gikk Bastø Fosen ut sammen med Statens vegvesen og gjorde trafikantene oppmerksomme på den ventede trafikkpågangen under Gatebil-helga. Spesielt i Moss sentrum var det totalt kaos da mange skulle på ferie og Gatebil-deltakerne strømmet til og fra Rudskogen.

I år er det ventet over 40.000 mennesker til arrangementet, som tjuvstarter torsdag kveld med trening og kvalifisering, men som for alvor begynner fredag morgen. Mange av deltakerne og tilskuerne kommer via fergekaia i Horten.

LES OGSÅ: Må beklage overfor funksjonshemmet

Følg med på hjemmesiden

Lund sier det er vanskelig å si noe konkret om hvor lang ventetid man bør ta høyde for på ferjekaia. Også der er det - naturlig nok - ventet størst pågang søndag ettermiddag.

– Da går alle fem fergene, sier han.

Lund mener for øvrig at sommeravviklingen så langt har gått veldig bra. Han oppfordrer reisende til å følge med på hjemmesiden hvor trafikkpågangen på ferjene oppdateres kontinuerlig.

LES OGSÅ: Ferjeleiet kan bli ny bydel i Horten

Alternativ rute

– Vi forventer tett trafikk i Moss- Hortenområdet til helga. Spesielt i Moss når folk skal hjem fra gatebiltreff på søndag. Vi ber trafikantene om å være forberedt på køer og kjøre forsiktig, sier Magne Lerfaldet i Statens vegvesen.

I fjor var det mange som brukte over en time bare fra E18 og ned til ferjeleiet i Moss den samme helgen. Ifølge Lerfaldet pleier ikke E6 å være noe problem.

Han har følgende tips til de som blir stående i kø:

– Da er det bare å lytte på musikk, ta det med ro og følge med på trafikken rundt seg.

Her finner du rutetidene for Moss - Horten

Her finner du oppdatert trafikkinformasjon

Artikkeltags