Lange køer gjennom Moss

KØ: Det er trangt på kaia i Moss, og Bastø Fosen melder om opptil én time ventetid.

KØ: Det er trangt på kaia i Moss, og Bastø Fosen melder om opptil én time ventetid. Foto:

Av
Artikkelen er over 3 år gammel

Det meldes om minst én times ventetid for å komme fra Moss til Horten søndag ettermiddag.

DEL

(Gjengangeren) SISTE: Returen fra Gatebil-festivalen på Rudskogen er godt igang, og det merkes spesielt godt i Moss søndag ettermiddag. Klokken 16.45 forteller trafikkoperatør i Vegtrafikksentralen, Tomas Eriksen, om en relativt saktegående kø som starter midt mellom Mosseporten og fergeleiet. En times tid tidligere skriver en leser på Facebook at køen står helt fra Mosseporten.

Minst en time

– Bastø Fosen melder at man må beregne minst en times ventetid på ferja. Det ser ut som køen er ganske stabil, og det har vært sånn noen timer nå. Jeg tror ikke det øker på, men det er vanskelig å spå. Jeg regner med at det vil vedvare utover sen ettermiddag, tidlig kveld, sier han.

I tillegg til retur fra Gatebil-arrangementet, er det også mange som skal av gårde på ferie denne helga. For øvrig er flyten stort sett grei på veiene i Østfold søndag ettermiddag.

– Men på rv 111 ut fra Rudskogen er det selvfølgelig mye trafikk. Om det øker på, vil vise seg. Det har gått jevnt ut derfra hele dagen, men det er først nå arrangementet er ferdig. Så vi forventer mer trafikk, sier han.

For de som skal over til Vestfoldsiden, men som ikke orker å stå i fergekø, minner han om at det går an å velge rv 23 Oslofjortunnelen som alternativ rute.

Som forventet

Tidligere denne uken gikk Statens Vegvesen og Bastø Fosen ut og gjorde reisende oppmerksomme på at det til dels kan bli stor trafikk både på fergene mellom Moss og Horten, gjennom Moss og på enkelte andre veier i Østfold denne helga. Dette på grunn av ferieutfarten i kombinasjon med Gatebil-arrangementet på Rudskogen – en kombinasjon som pleier å gi trafikale utfordringer.

Spesielt søndag var det ventet stor pågang. Utfarten merket man på Bastø-fergene allerede fredag ettermiddag. Lørdag var det også stor trafikk, og i perioder lang ventetid på fergen.

Fredag kveld kunne ferieutfarten også merkes for dem som kjørte i retning Sverige. Da var det til dels lang kø i to felt på E6, ifølge Halden Arbeiderblad.

Her kan du se oppdatert reiseinformasjon fra Bastø Fosen

Artikkeltags