Vil ha delte båtplasser: – Dobbelt så mange familier kan få tilgang til sjøen

DELING: Generalsekretær Lasse Heimdal i Norsk friluftsliv mener prioritering av delte båter gjør at dobbelt så mange får tilgang til sjøen.

DELING: Generalsekretær Lasse Heimdal i Norsk friluftsliv mener prioritering av delte båter gjør at dobbelt så mange får tilgang til sjøen. Foto:

Norsk friluftsliv med oppfordring til båtforeninger.

DEL

Organisasjonen Norsk friluftsliv krevet at båtforeninger prioriterer båter eid av flere familier når bryggeplasser skal tildeles.

– Drømmen om å kunne legge ut fra egen brygge og nyte skjærgården er uoppnåelig for de aller fleste, og forbeholdt de få. Hvis du får råd til en båt, så er som regel en båtplass til en overkommelig pris umulig å oppdrive, skriver organisasjonen i en pressemelding.

LES OGSÅ: Lokker med basseng og brygge: 57 leiligheter revet vekk på tre måneder

Vil ha krav fra kommunen

De mener løsningen er at kommunene pålegger båt- og bryggerforeningene som disponerer offentlig grunn å prioritere båter med flere eiere.

Dette er en vinn-vinn løsning for alle parter. Flere familier får tilgang til båt, og båtforeningene får dobbelt så mange som betaler kontingent og kan stille opp på dugnad, sier generalsekretær Lasse Heimdal i pressemeldingen.

LES OGSÅ: Dette er hva personalet egentlig ser etter når du går om bord på flyet

– Mer miljøvennlig

Han oppfordrer de som er interesserte i å bli med i sameie til å kontakte seilforeninger rundt om i landet.

Det kan være lurt å lære seg noen grunnleggende ferdigheter om sjølivet før man kjøper seg inn i et båtsameie. Seiling er en spennende måte å bli introdusert for sjølivet på, og i tillegg er det jo mer miljøvennlig, sier Heimdal.

LES OGSÅ: Båten til Fredrik og Malene ble beskutt

Artikkeltags