Allerede i palmehelgen kan du få deg en båttur til en av de flotteste øyene i Nøtterøy- og Tjømeskjærgården. Da starter hurtigbåten MS Færderfjord opp sine motorer, og bringer deg ut til Bolærne.

Båten har tidligere gått som charterbåt og reservebåt på kysten av Trøndelag og Møre og Romsdal, med anløp blant annet på Sula, Titran, Frøya og Brekstad. Nå skal den gå i rute mellom Fiskebrygga i Tønsberg og Bolærne og Fulehuk fyr, med en liten tjuvstart 8. april. Da vil det bli avganger i helgene fram til sommersesongen starter 19. juni.

– Da vil det bli avganger hver dag, fire rundturer daglig fram til august, sier Færderfjords skipper og daglige leder Øyvind Sæter. Vi fikk anbudet på fem år som Nøtterøy kommune utlyste, og det er vi selvfølgelig veldig godt fornøyd med.

LES OGSÅ: Det er liten politisk vilje til å oppheve vannscooterforskriften

Til daglig arbeider Sæter som kvalitetslærer for maritim utdanning på Høgskolen Sørøst-Norge, og han tar blant andre med seg studenter og ansatte derfra til å bemanne båten. Det vil gi offiserskandidater god erfaring i å behandle hurtigbåt og passasjerer.

– Vi samarbeider også med Gulsrud Booking om leirskoleelever til Færder leirskole på Bolærne, sier Sæter. Sommersesongen vår slutter en gang i august, og etter det fortsetter vi med helgeruter fram til 8. oktober.

Han er godt kjent med sjø og vær, Sæter. Oppvokst på øya Aukra et par mil fra Molde, var det naturlig å bosette seg på ei annen øy, nemlig Tjøme. For tiden ligger Færderfjord på Ferjeodden for oppgraderinger og kosmetiske forbedringer.

LES OGSÅ: Vil bygge større havn og flere hytter på denne øyperlen

LES OGSÅ: Det har vært årevis med underskudd og bråk. Men nå kan Roar smile.