Gå til sidens hovedinnhold

Her står båten godt plassert på tørt land

Artikkelen er over 4 år gammel

En kar på fisketur gjorde store øyne da han fikk se denne båten.

Det var rundt klokka 14 at avisens innringer oppdaget båten.

– Jeg var på vei ut for å fiske da jeg så den lå der. Båten ligger på nordsiden av Masseløy og står med baugen mot øst, sier han.

Han forteller at da han passerte stedet ved 12-tiden var båten ikke der, men sto godt plassert der et par timer senere.

– Lukter diesel

– Det var ved 14-tiden jeg var på vei tilbake at jeg kjente lukten av diesel. Da oppdaget jeg båten. Sammen med båten var det fortøyd en gummibåt, men jeg så ingen personer om bord, sier mannen.

Artikkelen fortsetter under bildet

Redningsselskapet har vært ved havaristen.

– Kjempeuflaks

– Det er en svært erfaren båtfører som har vært veldig uheldig. Her er det ikke snakk om noe annet enn kjempeuflaks. Båtføreren forteller at han kjente en lukt nede fra båten og satte på autopiloten. Det gikk ikke helt som det skulle og da han kom opp igjen sto båten på land, sier båtfører på RS «Eivind Eckbo», Jan R. Kristiansen ved 19.30-tiden.

Ukjent oljeflak

Han kan også fortelle at oljeflaket og diesellukta ikke har noe med grunnstøtingen å gjøre.

– Det er observert et oljeflak i fjorden som Tjøme radio ikke vet hvor kommer fra. Nå har vi vært ved båten i 45 minutter og det lekker ikke noe fra båten, sier han.

LES OGSÅ: KYSTVERKET: Vi vet ikke kilden til oljeflaket i Oslofjorden

Kristiansen forteller at de har fått klarsignal fra forsikringsselskapet til å forsøke å trekke båten av grunn.

– Vi gjør et forsøk på å trekke henne av om en times tid. Båten ser tett og fin ut, men vi har pumpeutstyr dersom det skulle bli behov for det, sier han.

Båten trukket av grunn

Operasjonen med å få båten på vannet igjen, gikk som det skulle.

– Ja, båten er trukket av og er på vannet. Den ligger nå ved Jarlsø. Båten var tett og fin og det ble ikke behov for noe lenseutstyr, sier Kristiansen da avisen snakker med ham ved 22-tiden.

Solid båt

Båten som grunnstøtte, er en Viknes 1030. Den kommer med ulike motoralternativer fra 370–440 hk. Båten er 10,96 meter lang og 3,42 meter bred. Båten har to tanker som hver seg kan romme 350 liter diesel. Maks lastet stikker den 1,15 meter og veier i underkant seks tonn (standard utrustet lettskip), opplyser produsenten på egne nettsider.

Nyere båter av denne typen ligger ute for salg på internett til priser mellom 2-2,6 millioner kroner.

Kommentarer til denne saken