Denne gjengen vil at du skal holde av 9. juni. – Da blir det folkefest

FESTKLARE: Thomas Nilsen, Charlotte Svensen og Cecilie Sørumshagen er nesten klare for fest helgen 9. juni. Da er Tønsberg målby for første gang i Færderseilasen.

FESTKLARE: Thomas Nilsen, Charlotte Svensen og Cecilie Sørumshagen er nesten klare for fest helgen 9. juni. Da er Tønsberg målby for første gang i Færderseilasen. Foto:

Artikkelen er over 3 år gammel

Det rigges til folkefest, når Færderseilasen har målgang i Tønsberg for første gang i år.

DEL

– Det er ingen grunn til å dra fra byen helgen 9. juni. Da blir det fest for store og små i byen, sier leder i Tønsberg sentrum Cecilie Sørumshagen. Når KNS har valgt Tønsberg som ny målby, skal vi vise oss fram fra vår beste side. Responsen fra næringslivet i byen er stor, det ser ut som om alle vil være med på folkefesten. Og vi gleder oss masse, legger hun til.

Det er 70. gang Færderseilasen arrangeres, og det er ventet at 500 båter er med på turen fra Oslo ut til Ytre Oslofjord, og i år altså, inn til Tønsberg. Største båten som er påmeldt hittil er en trimaran, med bredde på 18 meter og en mastehøyde på 29 meter.

– Artister som treffe mange

LES OGSÅ: Sjekk hvem som skal spille for Nøtterøy Håndball

– Nå er det under 100 dager til startskuddet går, og vi kan røpe noen godbiter, sier prosjektleder Thomas Nilsen.

– I bryggeområdet vil det bli arrangert konserter. Hele programmet er ikke spikret, men jeg har to toppnavn å komme med. Vi er ganske stolt av å by på lørdagsunderholdning med Bo Kaspers Orkester og Eva Weel Skram. Det er artister som jeg tror vil treffe et stort publikum.

Ellers vil det forgå en rekke andre spennende aktiviteter, både i bryggeområdet med alle seilbåtene og livet rundt dem.

KOMMER TIL FÆRDERSEILASEN: Bo Kaspers Orkester kommer fra Sverige til Tønsberg.

KOMMER TIL FÆRDERSEILASEN: Bo Kaspers Orkester kommer fra Sverige til Tønsberg. Foto:

Mange aktiviteter

Det vil det bli et stort matmarked på Torvet alle tre dager, Tønsberg Maritimt Forum vil ha kystkulturløype rundt i bryggeområdet. I Gunnarsbøparken vil det bli veteranbilutstilling, frivillige organisasjoner vil presentere seg der, og det vil blant mange andre aktiviteter bli byvandring ved byguidene i Tønsberg. Og publikum vil også få se kappseling eller rokonkurranse med vikingbåter.

– Det vil koke i byen og på fjorden, sier en spent leder i Pulserende Kystperle, Charlotte Svensen. Ute på Bolærne vil det være familiedag fredag, med bryggedans og mulighet for å campe eller overnatte i et av husene der ute. Og så får de jo orkesterplass til selve regattaen også, sier Svensen.

Og har du ikke båt selv til transporten utover til Bolærne, vi det bli satt opp ferje. Hvor den kommer til å gå fra, er foreløpig ikke avklart.

Mandag 6. mars legges billettene til konsertene ut, med redusert pris til de 1000 første.

Artikkeltags