Dette utropes fra høyttaleren rett inn i stua der vi sitter og spiser lunsj. Fantastisk slik det ljomer over hele Tønsberg. Disse utrolig raske båtene i flotte farger med sine store utenbordsmotorer som driver dem fremover i indre havn så sjøsprøyten står i runde etter runde. Hvilken opplevelse av lyd og kraft for tilskuerne der de står omgitt av vakre reklameplakater på hver side av kanalen. Det fæle skipet Kysten er fjernet fra brygga og båter som vil til kai i Norges fineste sommerby må seile sin egen sjø et annet sted.

Vi går ut på takterrassen og ser sjøsprøyten stå oppunder Slottsfjellet. Litt kort runde synes jeg. Kanskje en idé å forlenge den mot utløpet av Aulielva neste år, så vi kan bli kvitt en del av fuglene som bor der. For hva er lyden av en fugleflokk mot en flokk av summende båtmotorer? Jeg får si som Odd Børretzen; jeg hater måker! ……og andre fuglearter!

Jeg ser frem til neste år å få høre lyden og kjenne lukten av forurensende båtmotorer fra tidlig om morgenen lørdag og søndag. Blås i drivhuseffekten, bensinsøl og annet fake news her er det eksos og turbo som gjelder. Var det ikke flott? Vi bør vel også få et billøp i sentrum, slik som i Monaco, det har vi vel plass til? Vi må jo se litt stort på det i Tønsberg, ikke sant? Så konklusjonen er klar; ikke en sommer uten båtrace!