Kaldnes har lang industrihistorie. Min far var lagersjef der i mange år, og jeg husker godt han fortalte om de gode årene hvor de bygde båter og bare sendte regning til oppdragsgiverne. Og jeg husker de vanskelige årene da han ble permittert sammen med mange andre.

Industrien på Kaldnes har forandret seg i alle år. Fra skrogreparasjoner tidlig på 1900 tallet, via små passasjerbåter og hvalfangstfartøyer til skip i den såkalte Panamax-størrelsen – de største skipene som kunne passere gjennom Panamakanalen. Deretter trucker og oljerigger. I dag produseres det høyteknologiske innretninger i Agility-hallene. De står på bunnen av en rekke hav rundt om i verden.

Norsk industrihistorie er historien om forandring. Det produseres noe helt annet på Kaldnes Vest nå enn det ble produsert for 20 år siden. Beholder vi Kaldnes Vest til næring, vil det sikkert produseres noe helt annet der i 2040. Men hvis det åpnes for boliger, er jeg overbevist om at området kommer til å ende opp med 90 prosent bolig og 10 prosent tjenesteytende næringer – uavhengig av hva politikerne i dag sier de ønsker.

LES OGSÅ: Går imot Ap, Sp og MDG og åpner for boligbygging på Kaldnes Vest: – Har ingen tro på tungindustri der

 

Se til Horten!

Det vi burde gjøre er å se til Horten og hva de har fått til på gamle Horten Verft. Da selskapet gikk konkurs i 1987, ble Horten Industripark etablert, og i dag er det over 50 virksomheter der med cirka 900 ansatte. Disse spiser, drikker, betaler skatt og klipper nok håret sitt også – næringsparken har store positive ringvirkninger for hortenssamfunnet. Det er neppe en eneste politiker i Horten som mener at de burde ha endret planstatus på «Verven» i 1987 til bolig/næring.

LES OGSÅ: Derfor sier Ap, Sp og MDG nei til Kaldnes Vest: – Åpner du for både bolig og næring, vet du hva som vinner

Et samlet politisk miljø i Færder og Tønsberg burde gå ut og garantere at Kaldnes Vest skal forbli næringsområde i for eksempel 30 år. Det hadde gitt næringslivet stabile rammebetingelser og de hadde turt å satse. Når politikere stadig vekk ymter frempå med at dette området kanskje skal endre planstatus, er det ikke rart at ikke bedrifter tør å etablere seg der. Det har de nylig gjort i Horten. Et samlet kommunestyre garanterte for at Horten havn skulle ligge urørt til næring til og med 2050. Tilsvarende vedtak i Færder kommune hadde vært fremsynt, og ville gitt næringslivet stabile rammebetingelser.

Dette er en veldig viktig sak for Tønsberg, men spesielt for Færder, som gjør det så dårlig på næringsutvikling. Vi har Vestfolds best utdannede befolkning. Snart får vi ny fastlandsforbindelse, med enkel tilgang til E18. Alt ligger til rette for at det kan skapes gode arbeidsplasser på Kaldnes, men det vil ikke skje dersom også resten av Kaldnes-området bygges ned med høyblokker.