(Sandefjords Blad)

– Med plateutgivelse denne våren er bandet booket til mange av de store festivalscenene denne sommeren og vi er veldig glade for at vi også klarte å få dem til Sandefjord, sier Hanne Børresen Johansen fra Fjordfesten.

Man reflekterer kanskje ikke så mye over at Bigbang er en trio, at all lyd som kommer fra scenen er produsert av kun tre musikere. Der de aller fleste rockband trenger fire eller fem medlemmer for å holde skuta flytende, hviler trioen seg på musikalsk dyktighet og dynamikk.

Det holder med tre musikere

Bass, trommer og en gitar. Det er klart det mest krevende men kanskje også det edleste band formatet. Når det funker så kan det bli magisk, se bare på Cream, Nirvana eller The Jimi Hendrix Experience, og hos Bigbang funker det. Olaf, Niko og Øystein er ikke originalbesetningen, men det er utvilsomt denne konstellasjonen som har definert bandet.


Ute med ny plate

– Bak enhver utgivelse med Bigbang ligger det mye arbeid og omtanke, noe som har bidratt til en lang rekke listeplasseringer og trofeer. Så langt er det allikevel ingen utgivelse som har fått like mye tid og kjærlighet som årets nye «Le Californie» -takket være covid-19. Gjennom nedstenginger, avlysninger og utsettelser har det nye albumet sakte tatt form, og våren 2023 er det endelig ute, opplyser bandet i en pressemelding.