Bruktbilkjøp kan være en risikosport, da bruktbilgarantien, som regel kun seks måneder/8000km fra forhandler, er langt fra så sikker som nybilgarantien.
Men det finnes biler som statistisk sett er sikrere og bedre å kjøpe enn andre.
Statistikk er bare statistikk, og man kan selvfølgelig være uheldig og komme borti en bra modell som har blittt misbrukt. Derfor bør hvert tilfelle undersøkes nøye, ihvertfall hvis du kjøper bilen privat uten garanti.

15 millioner biler

Statistikk er mer pålitelig jo større datamengden er. Heldigvis har det tyske kontrollorganet Dekra systematisert data for over 15 millioner kjøretøykontroller.
Tall og konklusjoner herfra kan du finne på Dekras sider (siden er også på engelsk og svensk) ved å søke på merker og modeller og kjørelengde.
Her blir det listet opp feilprosent på bilene, hva som er vanlige feil ved de forskjellige merkene med mer. Dette burde du som bruktbilkjøper sjekke før du vurderer å handle en bestemt modell .

LES OGSÅ: Bilsalget skyter fart

Kjør har trålet Dekra-tallene for deg og presenterer her de beste bruktbilene og hvor du kan finne dem i Vestfold:

Toyota Avensis 2008 hos Toyota THH i Tønsberg  

 • Kilometerstand: 56.000, 2-liters dieselmotor, pris 215.000,-
 • Generelt: Kanskje det mest fornuftige kjøpet. Tidligere kåret til den sikreste familiebilen i Sverige. Romslig, driftsikker og komfortabel bil. Toyota er Toyota, kanskje litt kjedelig, men kvalitet så det holder. Avensis T25-serien, som har vært i produsert siden 2003, er en pålitelig bil selv når kilometerstanden har bikket 100.000. Karosseriet er robust og holdbart, men pass på feil ved lamper rundt forbi.

BMW 320i 2006 hos Toyota THH i Tønsberg

 • Kilometerstand: 98.000, 2,0 bensin, pris: 185.000,-
 • Generelt: Kompakt og høy kjøreglede i femte generasjon 3-serie. Jevnt over ligger den på et meget høyt nivå hva gjelder feil, men biler med automatkasse kan ha problemer med håndbrekket. Vær også ekstra nøye når du sjekker karosseri og interiør.

 Ford Mondeo 2008 hos Bil Service i Sandefjord

 • Kilometerstand: 97.000, 2,0 diesel, pris: 239.000,-
 • Generelt: Mondeo har moderne design og god kjørekomfort. Den er også velutstyrt i forhold til prisen. Svært godt kjøp hvis bilen ikke har gått for langt. Ved høyere kilometerstand er den fremdeles bedre enn gjennomsnittet i klassen. Eldre biler sliter med belysning, men dette skal visstnok være nokså rimelig å reparere.

Volvo V70 2008 hos Bil Service i Sandefjord

 • Kilometerstand: 107.000, 2,4 diesel, pris: 299.000,-
 • Generelt: V70er en bil som kjemper med tyskerne, som dominerer i denne klassen. Svensken oppnår toppkarakterer hos Dekra. Alle testseksjoner får grønt merke og ingen spesielle feil går igjen. Vær likevel oppmerksom på feilinnstilte langlys og utslitte bremsebånd.

VW Passat 2010 hos Møller Bil i Tønsberg

 • Kilometerstand: 55.000, 2,0 diesel, pris: 225.000,-
 • Generelt: Passaten har utviklet seg over noen generasjoner og plassert seg på toppnivå. Dette er en populær og driftsikker familiebil. Hos Dekra får den positivt resultat i alle testseksjoner. Også i kategorien høy kilometerstand er feilfrekvensen langt under gjennomsnittet for sammenliknbare biler. Påkostede versjoner gir nært opp mot luksusfølelse. Passat er et av de sikrere kjøpene.

Audi A4 2008 hos Møller Bil i Tønsberg

 • Kilometerstand: 90.000, 2,0 diesel, pris: 249.000,-
 • Generelt: Audi er litt dyrere, men også mer sporty. Den gir mer komfort og mer kjøreglede. Tysk kvalitet gjenspeiler seg i Dekra-testen. Bilen er pålitelig med få feil og legger seg helt på topp. Det Dekra peker på som kan være et problem, er steinsprut på vinduet, feilinnstilte langlys og slitasje på bremser. Steinspruten kan være på grunn av bilens design.

Mercedes C250T 2012 hos Bertel O. Steen i Tønsberg

 • Kilometerstand: 21.000, 2,5 diesel, pris: 579.000,-
 • Generelt: År etter år scorer Mercedes C-klasse høyt hos Dekra. Med Mercedes-kvalitet overbeviser den selv ved høy kilometerstand med en ekstremt lav feilfrekvens. Pass på biler med automatkasser, hvor håndbrekket brukes sjeldnere, at det fungerer som det skal. Bilene kan i enkelte tilfeller ha for høye avgassverdier og enkelte problemer med belysning.

Honda Accord 2009 hos Vestfold Auto i Sandefjord

 • Kilometerstand: 72.500, 2,2 diesel, pris: 279.000,-
 • Generelt: På nesten alle punkter har Accord veldig få problemer. Men pass på bremsene på de nyere modellene, de blir fortere utslitt enn gjennomsnittet. Accorden kan også slite med elektronikk og lamper.

 (Kilde: www.gebrauchtwagenreport.com og forhandlerne)