Gå til sidens hovedinnhold

Blir det departementet som avgjør?

I årene før kona fra Teie og jeg flyttet til Tønsberg-området, fulgte jeg med i hvordan lokalpolitikerne skulle iverksette tiltak for å hindre trafikkaos ved å avlaste presset på Kanalbrua.

Leserbrev Dette er et debattinnlegg, skrevet av en ekstern bidragsyter. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Takket være vekslende politikere som stadig gjorde forsøk på politiske hestehandler, forsvant både samstemmigheten og mye av respekten for dem. Så dukket «Smørberg-Ramberg-prosjektet» opp. Så stort og kostbart mente omtrent alle som fulgte med i timen, at dette var like sannsynlig gjennomført som om en steril mann ble far til et fotballag.

Jeg har kjørt oppover Hogsnesbakken og vet hvor det skal skjæres inn mot Smørberg. Har kjørt opp til Mæle gartneri i nærheten og forundres over tanken om brubygging herfra og over til Ramberg på Nøtterøysiden. At mange politikere fortsatt mener dette prosjektet er best, mister stadig grasrotas oppslutning. Her akter politikerne å ødelegge boforholdene for flere hundre mennesker. Så håpløst ser jeg dette prosjektet at hadde ikke Dagbladets Dusteforbund vært nedlagt, fristes det med et gjenopplivingsforsøk.

Heldigvis har politikerne forstått at bru-prosjektet Smørberg-Ramberg, ikke lengre skal konkurrere med amerikanske Golden Gate Bridge med firefelts veibaner og gang/sykkelveier som ville konkurrert kostnadsmessig med en sluttsum som fikk Kari og Ola til og ristet så mye på hodet til svimmelheten tok dem. Min avdøde svigerfar oppvokst på Nøtterøy snakket i 1970 om at tiden var moden til å avlaste trafikktettheten på Kanalbrua. Men ble det gjort samstemte fremtidsrettede vedtak? Nei, den politiske polemikken har bare vokst som en rød fluesopp i fuktig terreng og den er så giftig at den er dødelig. La meg håpe at Smørberg-Ramberg avgår ved døden.

Samferdselsdepartementets statssekretærer er trolig så lei alle lokale politiske besserwissere at de kanskje har mistet appetitten på et problem som burde vært løst for mange, mange år siden. Den nye fylkesordføreren Terje Riis Johansen fra Sp og gamle Telemark fylke, har senket guarden når det gjelder absoluttheter. Kanskje like godt, for til syvende og sist er det trolig Samferdselsdepartementets stab som tar en avgjørelse lokale vinglefanter burde tatt omtrent da Eik befant seg som topplag i norsk fotball.

Les også

Her er tre ting Anne og Jon vil ha svar på fra Hareide & co.

Østalternativet til Senterpartiet er gravlagt for andre gang, og det ser ut som om et mindre Smørberg-Ramberg-prosjekt leder før «siste runde». Tønsberg – landets eldste by fra 871 er en fin by, men er det ikke nok av Vikingskip i Tønsberg? Og hvorfor forlot politikerne forslaget om en kanal under byfjorden? En kanal som ikke ville belastet Kanalbroa og dukket opp på Nøtterøy med utbyggingsmulighet til blant annet, å tilfredsstille den nye Borgheim-byen. En kanal som ikke ville resultert i en handelslekkasje sammenlignet med Smørberg-Ramberg. Men så kom en gjeng historikere på banen og tenk om de fant noe gammelt på sjøbunnen som det fantes masse av fra før bortgjemt på diverse museer og loft.

Les også

Turid, Arvid og Marit kan miste husene sine: – Vi sover ikke om natta

Alle politiske partier har uttalt seg mange ganger. Flere oppleves som «kommentartroll». Når ferien er over, trykker høyst sannsynlig departementet tøffere på gassen. Statsapparatet har fram til nå vært avventende med håp om en samstemt akseptabel løsning på bruproblematikken. En løsning jeg tror er like langt unna som at det blir snøstorm i sommervarme juli. Det vil ikke overraske meg om departementets «sluttstrek» vil sette bruproblematikken ytterligere under debatt og da kan det ende med at både lokale- og fylkespolitikere settes på en løsningsorientert Robekliste.

Les også

Reagerer på planene for Vear: – Vi må følge med så vi ikke ender i bakevja

Kommentarer til denne saken