Gå til sidens hovedinnhold

Bodens kretsløp

Artikkelen er over 1 år gammel

Bare februar, men været var fint og jeg tenkte det var mulig med vårens første sjøørretfisketur. Jeg skulle til å leite etter fiskesakene, men innerst i boden hvor de pleier å befinne seg på denne tida fant jeg bare noen par med ski. Alt er ikke som det pleier tenkte jeg da, ingenting stemmer lenger  

Meninger Dette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Hvor blei den av, vinteren, ja ikke det at jeg lurer, men sitter igjen og føler meg litt snytt. Har ikke fått rydda i boden en gang, for jeg har jo ikke fått bruk for skia som står der opp etter veggen inne i det innerste bodmørket, bak trillebår, badeballer og en og annen sykkel. Ja altså om du finner alle de tingene da, under haugen med gamle hageredskaper, ekstrasenger, trau og verktøykasser med usorterte pipenøkler og gamle umbraconøkler fra IKEA. Ja altså hvis du bare flytter på tre kasser med gammel Lego, et par batteriladere og en motorsag, da så vil du nok finne det du leiter etter, og hva var nå det igjen? Var det vinteren du hadde rota bort?

De aller fleste tinga i boden tilhører en sesong, og det er et slags kretsløp der inne, som gjør at alt går rundt og ryddes av seg selv på et vis (ja, for jeg kan jo ikke skryte på meg rydding i bod som jevnlig geskjeft) Det er en slags naturens gang inni der, årstidenes jevne rytme gjenspeiles i den sakte rotasjonen av ting.

Vi har dermed allerede tatt vårens første sjøørret før skia kom på beina, ja for fiskeutstyret var jo selvfølgelig bare i garasjen og hadde aldri kommet så langt som til innerst i boden der de pleier å befinne seg når våren kommer. Alt er bare rot!

Det er mørket i de snøløse dagene som er verst, det er de som tærer på, suger livsvilje ut av deg, og da er selv en vanlig soldag i vinterferien ved sjøen der du kan se det tynne islagte fra nattens minusgrader tine foran øynene dine, de som lar seg blende av sola så du går med blå og lilla prikker i synsfeltet i timer etterpå. Men det er deilig å ta påske i vinterferien, vi må jo nyte det vi kan, selv om verden er skakk og framtida vond.

Men hva skal vi finne på i påsken? Ta årets første bad? Klippe plenen kanskje, og sette poteter? Plukke årets første jordbær, det hadde vært moro! Eller kanskje ikke.

Kommentarer til denne saken