Gå til sidens hovedinnhold

Boikott av Brunstad

Artikkelen er over 1 år gammel

Det er all grunn til å gi honnør til Larvik Turn og styreleder Berge Røsjordet for boikotten av håndballcupen på Brunstad.

Leserbrev Dette er et debattinnlegg, skrevet av en ekstern bidragsyter. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Flere klubber og Håndballforbundet har sluttet seg til boikotten. Som "tilskuer" til Smiths Venner og Brunstadstiftelsen gjennom en årrekke må jeg bare uttrykke at det er på høy tid at idretten reagerer mot konseptet på Brunstad.

LES OGSÅ: Et sted legningen ikke spiller noen rolle

For noen uker siden viste TV2 programmet "Bak fasaden". Programmet var veldig informativt og tok for seg de forskjellige sidene ved menighetens drift. TV2 hadde forsøkt å få ledere i Smiths Venner i tale,men de hadde nektet å ta imot TV-teamet. Da må vi bare ta det som fremkom til etterretning.

LES OGSÅ: Kirkens Bymisjon reagerer på BCC-sammenligning: – Dette stemmer ikke

Én sak er menighetens syn på legning og etiske spørsmål. En annen ting er hvordan de driver den daglige økonomien. Det ble sagt i programmet at det er en medlemskontingent på 2.250 kr pr. person hver måned. For et ektepar blir det 54.000 kr i året! De som ikke har råd kan utføre såkalt frivillig dugnad.

LES OGSÅ: Håndballforbundet: Full boikott av Brunstad

- Skor seg

Så er det ledere som skor seg på den høye kontingenten. Det ble hevdet i programmet at Kåre Smith har millionlønn og har opparbeidet en formue på 100 millioner. Medlemmene har munnkurv, men det er unntak for de som ser rosenrødt på alt som foregår! Hvorfor vil ikke lederne stå frem på TV?

LES OGSÅ: Håndballag boikotter Brunstad på grunn av homofilisyn: – Vi håper flere følger vårt eksempel

Det er ikke anledning til å melde seg ut av menigheten - det medfører utestengsel fra familie og sosial tilhørighet. Det er naturligvis et stort økonomisk tap for menigheten hvis en familie trekker seg ut. Driften av Smiths Venner er basert på et beinhardt økonomisk regime! Det ble antydet i programmet at Smiths Venner eller Brunstadstiftelsen driver under dekke av å være en religiøs menighet, mens vi ser en virkelighet av en tøff økonomisk butikk. Og menigheten finansierer og står 100 prosent bak Oslofjord Arena. Bra, Røsjordet og Larvik Turn, bra at noen tar til fornuft og setter foten ned. Smiths Venner får kjøre sitt eget løp, og andre holder seg unna.

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 07:00.