Skriver om de rare øyeblikkene

HAGENS HISTORIER: Angela Hagen har skrevet historier om helt vanlige mennesker som opplever ulike vendepunkt i livet. Novellesamlingen utgis på Oktober forlag i disse dager.

HAGENS HISTORIER: Angela Hagen har skrevet historier om helt vanlige mennesker som opplever ulike vendepunkt i livet. Novellesamlingen utgis på Oktober forlag i disse dager.

Av
Artikkelen er over 7 år gammel

TØNSBERG: Angela Hagen debuterer med en novellesamling om øyeblikkene da alt endrer seg.

DEL

– Dette er historier om helt ordinære mennesker. Felles for alle novellene er dette øyeblikket da alt endres, kokt ned til et slags tyngdepunkt for et menneske. Det kan være en liten ting man pirker borti som utløser sterke krefter – som sjalusi eller frykt, sier Angela Hagen.
Hagen har vært bosatt i Holmestrand i flere år, men bor for tiden i Molde. Om et par år regner hun og familien med å returnere til Holmestrand.
«Mørk bil bak» heter novellesamlingen, som gis ut på Oktober forlag. Boken kommer i butikkene i disse dager.
– Det føles som å sende ungen din fra deg på første skoledag. Man må bare gi slipp, og håpe at barnet blir tatt vel imot. Dette er jo den første boka mi, så jeg har holdt den tett til brystet. Da blir det tøft å gi slipp, sier Angela Hagen.

Åndalsnes

I tittelnovellen «Mørk bil bak»treffer vi en ung mann og kjæresten hans. Hun liker godt å snakke engelsk, og da hun benytter sjansen og snakker med en engelsk soldat, kjenner han hvordan det svir.
– Det at hun så gjerne vil snakke med denne soldaten, blir en trussel mot hans mandighet, sier Hagen. Bakteppet i denne novellen, i likhet med de andre historiene, er Åndalsnes, der Hagen selv er oppvokst.
– Engelske soldater var en del av bybildet der en gang i året, i forbindelse med vinterøvelsen, sier hun.

Lang prosess

Det er to år siden Hagen sendte fire noveller til Oktober forlag og fikk gode tilbakemeldinger.
– Jeg fikk gult lys. Det vil si at jeg kunne fortsette å jobbe med dem, og skrive flere.
Angela skrev fem noveller til, og startet bearbeidelsen av stoffet.
– Det har vært en frustrerende prosess også. Men nå har jeg lært meg at det er en prosess, at ikke alt arbeidet er bortkastet, selv om det føles som jeg må begynne på nytt noen ganger, sier Hagen.
Prosessen har ikke skremt henne mer enn at hun har et nytt litterært prosjekt på gang.
– Jeg har lyst til å skrive en roman, men den er på idestadiet ennå. Tematikken er klar, det gjelder uforløst kjærlighet, den som aldri blir noe av. På hvilken måte setter den seg i kroppen, sier Angela Hagen.
– Kan du se for deg å leve av dette?
– Jeg prøver å holde ting åpent, men jeg er realist. Det er ytterst få forunt å leve av skjønnlitterær skriving, sier Hagen, som i dag jobber 100 prosent med informasjon i fylkeskommunen.
– Jeg liker godt å ha en jobb og kolleger å gå til også. Så alternativet er nok å søke permisjon i perioder for å skrive, sier Hagen, og legger til:
– Men det hadde vært fint om boka mi kom med i innkjøpsordningen.

Send tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort. Send oss noen linjer med bilder fra et arrangement som du ønsker å dele i TB.

Artikkeltags