Det er interesseorganisasjonen Grafill, Norsk organisasjon for visuell kommunikasjon, som deler ut prisen.

Del på Facebook

– Fantasifull skaperkraft

Prisen får Nyhus for sin bok «Sånt som er». Dette er en bok som gjennom «å handle om alt» skal sette i gang videre tankeprosesser og funderinger hos leseren. Grafill omtaler denne blant annet som «en billedbok for små og store i Nyhus’ beste tradisjon, formidlet krystallklart, underholdende og vakkert».

Videre sier juryen i sin begrunnelse: «En original, helhetlig og gjennomført bok som kan berøre og engasjere lesere i alle aldre. Den er gjennomført med en fantasifull skaperkraft og er rik på formspråk og visualisering. Boka er vevd sammen og komponert på mesterlig vis.»

Svein Nyhus sier selv at dette kom helt overraskende på ham.

ANMELDT: Les vår anmeldelse av «Sånt som er»

– Veldig, veldig morsomt

– Ja, dette var overraskende. Men selvfølgelig kjempehyggelig og veldig, veldig morsomt.

Svein Nyhus føler seg ekstra beæret, i og med at konkurransen på området er meget skarp.

– Sjangeren er jo nokså smal. Men samtidig er det et veldig høyt nivå på dem som driver på med dette. Den faglige kvaliteten er meget høy. Det er sikkert veldig mange andre som like gjerne kunne ha vunnet denne prisen. Men når de nå har valgt å gi den til meg, så kan jeg jo selvfølgelig ikke annet enn å sette veldig, veldig stor pris på det, fortsetter Nyhus.

Han mener priser som denne kan være med på å stimulere miljøet ytterligere.

– Jeg tror nok at denne typen priser og heder kan være med på å gi oss som driver på med dette noe vi kan strekke oss videre mot. Sånn sett er den også viktig.

– En fenomenal type

Leder for Grafill, Martin Biehl, understreker at Nyhus ikke bare er en glimrende bokillustratør.

– Svein er en fenomenal type. Han er en sjenerøs og flink utøver som både gir, og byr på seg selv. En flott sosial person som er en stor berikelse for miljøet.

Biehl fremhever også det høye nivået på norske bokillustratører.

– Internasjonalt står norske barnebøker veldig sterkt hva spesielt det visuelle angår. Fra land som Tyskland, USA og Storbritannia ser man hitover og beundrer det vi her får til.