– Det er klart at deler av historien og handlingen i «Luremus» er sterkt inspirert av episoder og opplevelser fra mitt eget liv. Men, nei, bokens hovedperson, Siwa, er ikke meg, smiler Rise, som denne uken romandebuterte på Cappelen Damm.

Del på Facebook

«Luremus» handler om ei vimsete, naiv og romantisk jente på mer eller mindre håpløs jakt etter Den Perfekte Mannen .

Rise forteller at dette er en setting hun selv kjenner veldig godt til.

« ... og jeg er en luremus»

– Nå har jeg kjæreste. Men tidligere kjente også jeg på denne panikkaktige følelsen av å måtte finne noen å være sammen med. Klart det.

– Ideen til tittelen fikk jeg av en fyr som jeg var forelska i for et par år siden. Han sa han aldri kunne være sammen med meg. Dessuten mente han at jeg burde skrive en bok hvor den første setningen skulle lyde «Hei, jeg heter Elin, og jeg er en luremus». Dermed gikk jeg hjem og begynte å skrive, forteller Rise.

Hun bedyrer at Siwa langt fra er noen «luremus», det vil si en kvinne som skaper seksuelle forventninger hos menn uten samtidig å ha noen planer om å oppfylle disse. «Luremus» er ikke, tittelen til tross, stappfull av eventuelt dampende sex- og samleiescener- og beskrivelser.

– Siwa er i bunn og grunn et veldig godt menneske. Hun er ikke ute etter å lure noen., men først og fremst etter å finne kjærligheten. Ikke alle forstår at hun ikke vil ligge med menn hun ikke samtidig er sammen med.

– Spent på mottakelsen

Etter å ha sittet og skrevet på historien i nærmere to år, fortalte en kollega henne at han kjente noen på Cappelen som hun burde sende manuskriptet inn til. Det gjorde hun. Nå foreligger resultatet mellom to stive permer.

– Jeg er veldig spent på mottakelsen. De siste ukene har jeg hatt visse pustevansker, kan du si. Jeg håper jo at folk vil like boken. Selvfølgelig gjør jeg det.

En oppfølger er allerede underveis. Også denne handler om Siwa.

– Ja, jeg følger henne videre. Jeg har jo rukket å bli veldig glad i henne underveis.

Men om Siwa finner Den Perfekte Mannen allerede i løpet av «Luremus», vil ikke Elin Rise si noe som helst om.

– Ha-ha. Nei, det kan jeg selvfølgelig ikke røpe. Det må man selv lese boken for å finne ut.