Tre av fem proffboksere uten motstander før Brækhus-kampen

FÅ IGJEN: Cecilia Brækhus møter svenske Mikaela Laurén i Oslofjord Convention Center lørdag kveld. Listen med forkamper er halvert etter at flere av bokserne har trukket seg.

FÅ IGJEN: Cecilia Brækhus møter svenske Mikaela Laurén i Oslofjord Convention Center lørdag kveld. Listen med forkamper er halvert etter at flere av bokserne har trukket seg. Foto:

Av
Artikkelen er over 2 år gammel

Det mye omtalte undercardet før tittelkampen til Cecilia Brækhus lørdag blir kraftig amputert. Tre av fem proffboksere står uten motstander.

DEL

– Det har vært et useriøst og dårlig opplegg fra First Lady Promotions hele veien, sier Hadi Srour til Tønsbergs Blad.

Tønsberg-bokseren og hans bror Ali Srour er blant bokserne som i øyeblikket står uten motstander. Det samme gjør Kent Erik Bådstad.  Motstanderne skal enten ha blitt syke eller skadd. Ytterligere en amatørkamp må trolig også avlyses. Dermed er antall kamper halvert.

Hadi Srour har fortsatt et lite håp om å gå i ringen lørdag kveld. Onsdag morgen fikk han en telefon fra First Lady Promotion.

– De jobber med en ny motstander og sier de er nær en løsning, så jeg sitter bare her og venter. Jeg er fortsatt interessert i å bokse lørdag, sier Srour.

– Skuffet

BOKSEBRØDRE: Ali (t.v.) og Hadi Srour står foreløpig uten motstandere i lørdagens Brækhus-stevne på Brunstad.

BOKSEBRØDRE: Ali (t.v.) og Hadi Srour står foreløpig uten motstandere i lørdagens Brækhus-stevne på Brunstad. Foto:

Han har sett fram til boksestevnet på Oslofjord Convention Center i lang tid.

– Jeg trodde dette skulle bli karrierens høydepunkt, det var det jeg var lovet. Nå er jeg bare skuffet, sier Srour.

Han har forsøkt å forberede seg som vanlig, men sier det har vært mange forstyrrelser.

– Det har ikke vært bra. Det har blitt veldig mye styr og mange telefoner de siste dagene.

Blir det likevel kamp lørdag kveld, er TK-bokseren klar.

– Da stiller jeg skjerpet og hundre prosent, sier Hadi Srour til Tønsbergs Blad.

Kritisk til arrangementet

Hadi Srour, som har bokset under proffstevnene i Oslo og i Bergen, og som har blitt trukket fram som en som kan ta over arven etter Brækhus, er ikke nådig i kritikken mot Brækhus-selskapet First Lady Promotions.

– First Lady Promotions bryr seg om én ting og det er Cecilia Brækhus, sier han til NTB.

Han stiller spørsmålstegn ved hvorfor det ikke var lagt opp til reservemotstandere for de ulike proffbokserne dersom deres motstandere ikke kunne stille på kort varsel.

Underlagt strenge antidopingregler 

Morten Andreassen, daglig leder i First Lady Promotions, sier det hele er mer komplekst enn bare å ha en erstatter klar. Boksere må gjennom mye testing for å klareres til kamp. Det er ikke gjort over natten, ifølge Andreassen.

– Det stemmer at tre proffboksere står uten kamp, og det jobbes på høygir med å finne erstattere. Det er ikke lett ettersom vi jobber med Antidoping Norge som kanskje har verdens strengeste regime. De jobber sammen med oss med å legge grunnlaget for det som gjorde at proffboksing ble tillat i Norge. For oss er det en soleklar samarbeidspartner og det har vært en forutsetning fra dag én at vi har lagt lista der den er høyest, sier han til NTB.

LES OGSÅ: Bokseringen på Brunstad klar til bruk for Brækhus: – Jeg gleder meg til å avgjøre kampen her

Han sier de har fått nei på flere aktuelle motstandere de har søkt om nylig.

– Det har dessverre noen triste konsekvenser og kan medføre at flere mister sine kamper.

– Er det vanlig å ha backupmotstandere klare dersom det oppstår skader?

– Dette har også en økonomisk side og testing av en utøver kan koste opp mot 100.000 kroner. Ti backupmotstandere kan da i verste fall utgjøre en kostnad på mellom én og halvannen million kroner, forteller han og sier sannsynligheten for at Hadi Srour, Ali Srour og Kent Erik Bådstad har motstander lørdag blir mindre og mindre.

– Sannsynligheten blir mindre for hver time som går, men vi jobber iherdig, sier han og legger til at han forstår boksernes frustrasjon godt.

Han vil imidlertid ikke være med på at man i First Lady Promotion kun bryr seg om Cecilia Brækhus.

– Det er jeg helt uenig i. Vi er ikke mer opptatt av Brækhus enn noen andre, det vi er opptatt av er å leve opp til de strenge sikkerhetsbestemmelsene og de er vi ikke villig til å gå akkord med.

Tregt billettsalg

Cecilia Brækhus setter alle sine tittelbelter på spill lørdag, men er ventet å ha få problemer med å vinne mot svenske Mikaela Laurén i Oslofjord Convention Center.

Billettsalget til kampen har gått tregt, men forkampene før Cecilia Brækhus går i ringen har blitt omtalt som de beste siden proffboksing var tilbake på norsk jord.

Nå kan det hende publikum, som har betalt mellom 600 og 5000 kroner for å følge stevnet ringside, ikke får se noen av de to hjemmehåpene fra Vestfold.

LES OGSÅ: Bare to av ti Brækhus-billetter solgt – de dyreste billettene må du betale 5.000 kroner for

LES OGSÅ: Brækhus overrasket av Laurén-kyss

Send tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort. Send oss noen linjer med bilder fra et arrangement som du ønsker å dele i TB.

Artikkeltags