Bruker millarder på utehygge

Foto:

Av
Artikkelen er over 5 år gammel

TØNSBERG: Denne sommeren vil nordmenn punge ut med 18 milliarder kroner for å få et fint uteområde.

DEL

Det fremgår av en undersøkelse som Ipsos MMI har gjennomført for DNB. Undersøkelsen viser at nordmenn planlegger å svi av nærmere 18 milliarder kroner på å gjøre hager, terrasser eller balkonger hyggelige denne sommeren.

Og mennene bruker mest.Mesteparten av de 18 milliarder kronene vil bli brukt på bygging av terrasser og lignende. Vi kjøper utemøbler for cirka to milliarder, bruker vel fem milliarder på blomster og planter og 500 millioner på utelys og annen pynt til uteplassen.

LES OGSÅ: Slik bor du gratis på ferie

Blomsterglade menn

– Av undersøkelsen fremgår det at det er mennene som vil bruke mest penger på uterommet, forklarer forbrukerøkonom i DNB, Silje Sandmæl.

Når det gjelder innkjøp av blomster og planter vil gjennomsnittsmannen bruke nærmere 2.000 kroner og gjennomsnittskvinnen 1.600 kroner, legger Sandmæl til.

Undersøkelsen viser også at gjennomsnittsmannen vil bruke dobbelt så mye som gjennomsnittskvinnen på pynt, lys og puter. Han vil bruke 500 kroner på dette, mens hun vil bruke 250 kroner.

LES OGSÅ: Så mye har boligprisene økt

God råd

Sandmæl synes det er overraskende at mennene skal bruke mest på pynt og puter.

– Men de liker seg jo godt i go’stolen inne, så da er det kanskje bare naturlig at de vil ha det hyggelig og sitte mykt og godt ute også, sier hun humoristisk.

Forbrukerøkonomen konstaterer at det er blitt trendy å bruke penger på uterommet og at mange faktisk har råd til det.

– På grunn av lav rente har vi mer penger mellom hendene enn før, og er det noe vi nordmenn liker så er det å fornye både inne og ute.

LES OGSÅ: Et rom for velvære

Artikkeltags