Her har hyttesalget økt med 70 prosent

Denne hytta på Blefjell ligger til salg på Finn.no med prisantydning 2,5 mill. Det er innenfor det prissegmentet som selger godt denne vinteren.

Denne hytta på Blefjell ligger til salg på Finn.no med prisantydning 2,5 mill. Det er innenfor det prissegmentet som selger godt denne vinteren. Foto:

Av
Artikkelen er over 5 år gammel
DEL

Gå høsten i møte - KUN 88 kr for 8 uker med papiravisen og alt innhold på nett

– Det er ingen grunn til pessimisme i fjellet, sier eiendomsmegler Jon Alvsaker i Kongsberg eiendomsmegling.

I de første sju ukene av 2012 har hyttesalget økt med 70 prosent i forhold til samme periode i fjor.

– Det er kanskje en kort periode å sammenligne. Men nå er vi oppe på nivået fra de gode årene 2008 og 2009, sier Alvsaker til Hytteavisen. Han kjenner seg ikke igjen i elendighetsbeskrivelsene av salget av fritidsboliger.

Les også: God start på hytteåret

Les også: Satser på Blefjells solside

Godt vær for salg

– De helt nye hyttene er det nok tungt å få solgt, og det samme gjelder kanskje de prosjekterte hyttene, og luksushyttene. Men hytter i prisklassen 1 – 3,5 million, de har kjøpere, sier han.

Han har ikke noe klart svar på hvorfor året 2012 har startet så godt.

– Hvis du spør hvorfor hyttesalget går så godt akkurat i år, så er det vanskelig å svare på det. Men flere av de hyttene vi har solgt i år, er såkalte hyllevarmere som har ligget lenge. I år er vi heldigere med været enn vi var i fjor. I fjor var det beinkaldt. Det er ikke så mange som våger seg ut for å se på hytte når det er 20 minusgrader ute. Det samme gjelder snø – hvis snøen nesten dekker hytta, da får ikke potensielle kjøpere sett skikkelig på hytta. I år er været bedre. Det kan se ut som om vi opplever et etterslep fra i fjor – de som lot seg skremme av kulda og snøen i fjor, de kommer i år i stedet, sier Alvsaker.

Les også: Denne hytta blir billigere og billigere

Kjøper seg kvalitetstid

Andre faktorer enn børsen spiller inn når det gjelder salg av hytter, mener Alvsaker.

– Nordmenn kjøper ikke hytte for å spekulere og tjene penger. De kjøper hytte for å skaffe seg kvalitetstid med familien. Her i Norge er renta lav, og folk har sikre jobber. Vi har ikke merket EU-krisa på fjellet, konstaterer han. Sesongen for hyttesalg på fjellet strekker seg over vinter- og høstmånedene.

– Den aller beste tiden er høsten, etter skolestart. Jeg har tro på at denne gode trenden som har startet nå på nyåret skal fortsette etter sommeren også, sier Alvsaker.

Artikkeltags