Hjelp til nytt kjøkken

ETTER: Slik ble resultatet etter interiørdesignerens snuoperasjon.

ETTER: Slik ble resultatet etter interiørdesignerens snuoperasjon.

Av
Artikkelen er over 10 år gammel

Berit og Håvard Haugsgjerd ville bruke tiden på annet enn oppussing. Derfor satt de en interiørdesigner på jobben.

DEL

Utsikten er upåklagelig. Fra de store kjøkkenvinduene i leiligheten i Bredrupgården i Holmestrand kan man se rett ut i båthavna. Etter å ha hatt samme utseende i 20 år har kjøkkenet fått ny og lys atmosfære. Innredningen er splitter ny, de blå veggene og tregulvet malt om og lystoffrøret er byttet ut med en moderne spotlampe. Den gamle stilen er bevart i huset som er fra 1800-tallet, men det er satt inn moderne elementer. Ei glassplate er brukt i stedet for fliser over kjøkkenbenken for å gjøre rengjøringen enklere.

Interiørdesigner Ina Therese Hovdegård Vråskar fra Holmestrand har vært prosjektleder for oppussingen. Hun har tegnet det nye kjøkkenet, veiledet eierne, laget og tatt hånd om budsjettet. I tilegg har hun administrert håndverkerne. Ved behov har interiørdesigneren også trått til med spikring, sparkling og andre praktiske gjøremål.

For huseierne har det vært lønnsomt å sette bort arbeidet.


– Vi hadde ikke tid og anledning selv. Hun kjenner bransjen og kunne planlegge bedre, sier huseier Håvard Haugsgjerd.

Vel brukte penger

Bortsett fra å gi innspill til Hovdegård Vråskars ulike forslag har ikke eierne løftet en finger i prosjektet.

– Jeg skal hjelpe folk med gode interiørvalg. Målet er et resultat som kunden føler er personlig, funksjonelt og estetisk, understreker Hovdegård Vråskar.

Å bruke en interiørdesigner har ifølge huseieren heller ikke hatt stor betydning for den endelige utgiften.

– Vi er veldig fornøyde med både utseende og design. Oppussingen hadde sannsynligvis ikke blitt billigere om vi hadde gjort det på egen hånd. Heller ikke medregnet hennes lønn, sier Haugsgjerd.

Funksjonelle løsninger

Haugsgjerd er også fornøyd med kjøkkenets nye praktiske løsninger. Paret bruker kjøkkenet til oppholdsrom, og Hovdegård Vråskar har laget funksjonelle løsninger.

– Et moderne og minimalistisk kjøkken passet ikke her, sier hun.


Derfor har hun sørget for skap som går helt opp til taket med god plass og med ulike løsninger for oppbevaring. Selv om kjøkkenet er blitt nytt med moderne løsninger er inntrykket av å være i et gammelt hus bevart. Når vi går over gulvet kan vi fortsatt høre den sjarmerende knirkingen.

Artikkeltags