Gå til sidens hovedinnhold

Olav Thon kjøpte Åsgårdstrand-perle

Artikkelen er over 7 år gammel

Tidligere Tønsbergs Blad-redaktør Svein Døvle Larssen har solgt sin Åsgårdstrand-perle til ­naboen Olav Thon.

ÅSGÅRDSTRAND: – Vi fikk fem millioner kroner. Det var jo ikke så mye, konstaterer Døvle Larssen.
Til Horten-avisen Gjengangeren har hotell- og eiendomskongen Olav Thon sagt at huskjøpet ble gjort for å styrke kurs- og konferansekapasiteten til Åsgårdstrand hotell. Huset ligger på naboeiendommen nord for hotellet.

Døvle Larssen-huset, som var hans inntil sist fredag, ligger få meter fra å være verdensberømt. Det mest kjente Åsgårdstrand-bildet Edvard Munch malte, «Pikene på broen», har Kiøsterudgården i bakgrunnen, og ikke Døvle Larsens hus.

Avstand

– Kiøsterudgården, som ligger sør for hotellet, kjøpte jo Olav Thon av Erik Gjeruldsen for fem-seks år siden, forteller Svein Døvle Larssen.

Fra sin pensjonisttilværelse i pensjonistbolig har gamleredaktøren i Tønsbergs Blad en viss avstand til salget.

– Vi flyttet fra huset og inn her i januar, og siden har huset stått tomt, sier han.

LES OGSÅ: – En slik eiendom kommer «aldri» for salg

Mens huset på brygga har ligget ute for salg med en prisantydning på 5,5 millioner kroner, har flere vært og tittet.

– Men de klaget over at det var et oppussingsprosjekt. Flere bød, men ingen var villige til å gå over fem millioner kroner.

Kan bli revet

Da Olav Thon sist fredag dro til Åsgårdstrand for å se på Kiøsterudgården, var det ikke i hans tanker å kjøpe flere eiendommer», skriver Gjengangeren.

– Da visste jeg ikke at nabohuset var til salgs, men det er jo ikke så ofte at en eiendom vegg i vegg med et hotellbygg blir lagt ut. Vi har tenkt å drive videre her, så da kjøpte vi dette også, sier Thon.

LES OGSÅ: Sjekk disse luksuseiendommene

– Jeg ser for meg at vi bygger et tilbygg til hotellet, men det skjer ikke før sankthans, for å si det sånn. Det er ikke sikkert vi kommer i gang før neste sankthans heller.

– Det kan tyde på at hotellet pr. i dag er god butikk?

– Ja, det må jeg si. Ellers hadde jeg ikke satset på dette her, sier Olav Thon.

Ifølge Knut Hernæs, medeier av hotellet, er det for tidlig å si om huset blir revet eller hvordan eiendommen skal driftes.

– Jeg synes det er veldig moro at vi har fått kjøpt det. Det vil bety mye for næringsutviklingen i Åsgårdstrand, sier han.

LES OGSÅ: Sjarm selger for millioner

Kommentarer til denne saken