Gå til sidens hovedinnhold

Stilig på Solvang

Artikkelen er over 7 år gammel

Inger Bekkelund flyttet inn i splitter ny bolig på Solvang for 12 år siden. Fremdeles fremstår leiligheten som nyinnredet og innbydende.

Selv føler hun snart behov for å gjøre om litt, men favorittsofaen og den rause mengden med veggkunst skal få stå i fred. Inger blir stadig inspirert av ting hun har sett, både i hjemlig omgivelser, på reiser og i naturen.

– Jeg sliter nesten litt med at jeg er så veldig opptatt av det visuelle, ler Inger som planlegger er liten fornyelse av stuen.

– Det skal nok bli nye farger, og noen enda større bilder på veggen på hver side av peisen, forklarer den kreative damen som i mange år levde av kunsten sin.

LES OGSÅ: Kristinas lille oase

Hun var tidligere fast tilknyttet gallerier både i Oslo og Vestfold. Fortsatt er hun aktiv med blyant og pensel, og det meste av kunsten hun omgir seg med, både maleri og tegning, er laget av Inger selv.

– Nå er det kull jeg er mest ivrig på å bruke. Jeg trenger utfordringer, ellers kjeder jeg meg litt. Jeg er et menneske som må videre hele tiden. Hvis jeg føler at jeg mestrer noe, da må jeg over til et nytt problem, det er sånn jeg har lært meg ting, resonnerer Inger.

Luftig og frodig

Leiligheten på 150 kvadratmeter har hun stort sett innredet med møbler og inventar hun hadde med seg fra tidligere, men ikke av sentimentale grunner.

– Jeg er ikke så veldig knyttet til tingene mine, men syns det er morsomt å dekorere. Jeg hjelper også andre med å plukke ut farger og interiør, det syns jeg er gøy.

Det kan nesten synes som om leiligheten til Inger er noe todelt, men på en finurlig harmonisk måte. Her er det kombinert lyse og luftige rom med fargerike og frodige soner, glass og stål, antikk og pleksi, alt fungerer utmerket side om side. Inger er ikke redd for å følge sin egen smak, og oppfordrer alle til å være litt mer modig når det gjelder hjemmeinnredning.

– Det har for eksempel vært ut med gull en del år, og sånt syns jeg er rart, at folk slavisk følger motebildet og føler de ikke kan bruke noe hjemme fordi det ikke er trendy for tiden, sier Inger oppgitt.

– Hvorfor skal man ha det så korrekt? Og hvorfor tror mange at det dyre er det beste? Det er jo ikke merkene som betyr noe, påpeker hun videre.

LES OGSÅ: Her er Norges vakreste hjem

– Viktig at jeg liker det

– Jeg blander gjerne nytt og gammelt, billig og dyrt, det viktige er at jeg liker det. Jeg syns ofte at nye leiligheter blir upersonlige, så man må nesten sette sitt eget preg på det, ellers blir det jo likt over alt. Jeg trives godt med å gå i bruktbutikker og finne noe rart, som jeg kan male om eller gjøre noe med.

Planløsningen har hun også påvirket, om av noe ufrivillige årsaker.

– Da jeg flyttet hit, var det atskilt kjøkken, men så oppsto en vannlekkasje og det ble oppdaget flere feil, så de måtte rive mye i leiligheten. Da valgte jeg like godt å få fjernet noen av veggene, forteller Inger.

– Jeg trives med å lage mat og å ha besøk, og da er det fint å kunne ha kommunikasjon med gjestene, så jeg liker godt den åpne løsningen. Jeg har ikke angret et sekund.

LES OGSÅ: Boligene spretter i været

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 07:00.