Sjekk hvilke farger Linda har valgt nå

I fjor høst malte Linda Lie huset til høyre i forskjellige variasjoner av sjøgrønt. Nå maler hun huset i forgrunnen i flere friske farger.

I fjor høst malte Linda Lie huset til høyre i forskjellige variasjoner av sjøgrønt. Nå maler hun huset i forgrunnen i flere friske farger. Foto:

Av
Artikkelen er over 7 år gammel

TJØME: I fjor malte Linda Lie på Tjøme et av sine hus i flere friske farger. Da raste naboene. Nå har hun malt sitt andre hus på eiendommen i enda flere friske farger.

DEL

Så langt uten reaksjoner fra naboene.

Heller ikke Tjøme kommune vil reagere overfor Linda Lie på grunn av fargevalget på det andre huset. Det opplyser bygningssjef Harald Svendsen.

– Etter plan og bygningsloven kan enhver male sitt hus i hvilken farge de vil. Det er riktignok en paragraf som omhandler visuelle kvaliteter (se egen faktaramme), men vi ser ingen grunn til å bruke denne paragrafen overfor huseieren i dette tilfellet. Vi vil i hvert fall avvente for å se om det kommer noen reaksjoner. Så får vi vurdere dem, sier Harald Svendsen til Tønsbergs Blad.

Fikk støtte

Linda Lie valgte i fjor høst å male det ene huset på sin eiendom i Dalsveien i en variasjon i det hun selv karakteriserte som sjøgrønne farger. Naboene protesterte, og saken ble behandlet politisk på Tjøme.

Etter positiv innstilling fra rådmannen gikk et enstemmig hovedutvalg for plan og miljø inn for at hun skulle få beholde fargene på huset.

LES OGSÅ: Naboer krever ny farge

Daværende leder Pål P. Syse (Tjømelista) vil utsette saken for å få en helhetlig plan med tanke på å få en samstemt fargebruk på husene på eiendommen.

Det var kun Tjømelistas to representanter som stemte for Syses forslag.

Dermed var det opp til Linda Lie selv å velge farger. Det skal ikke stikkes under stol at det store spørsmålet, spesielt i nabolaget i Dalsveien, gjennom vinteren har vært hvilke farger hun ville velge. Svaret er klart.

Det andre huset er malt i forskjellige variasjoner av lilla, knall gult og den samme sjøgrønne fargen som på det første huset.

Stimulerer barna

Linda Lie er for tiden på reise i utlandet og ikke tilgjengelig for kommentar. Da Tønsbergs Blad intervjuet henne i fjor høst hadde hun følgende kommentar til fargebruken som da var brukt på det ene huset, som var bygd opp etter at Trommereisen Cafégalleri brant ned under en dramatisk brann for over to år siden:

– De fine fargene har jeg dedikert til alle barna. Det er nettopp barna jeg er opptatt av. Ikke de voksne og hva de mener. Farger stimulerer barna og gjør dem mer harmoniske, sa Linda Lie, som selv har seks barn og åtte barnebarn.

LES OGSÅ:
Pusset opp Susannas hjem
Ikke gå i Facebookfella
Husbyggingen stoppes av 20 cm

ANDRE SAKER PÅ TB.NO:
– For dumt å være sexy hele tiden i hverdagen
Nå slipper du skiltoblatet
To år gammel gutt forsvunnet og funnet

Artikkeltags