Huset Schømer har bygget ligger like ved vannet, med nydelig utsikt over Grimestadbukta på Tjøme.

Nå havner husbyggingen i retten, fordi husleverandøren Norske Hus Boligsystem mener at Schømer har bygget et hus fra deres katalog, uten å betale for det.

Norske Hus Boligsystem har saksøkt Schømer og Mesterhus Tønsberg, som har oppført huset, med krav om erstatning. Saken starter i Tønsberg tingrett på mandag.

Høyre-politikeren, som er nestleder i Hovedutvalg for plan og miljø i Tjøme kommune og behandler øyas byggesaker, avviser at han har gjort noe galt. Han mener søksmålet er uforståelig.

LES OGSÅ: Ulovlig hus ble brått lovlig

Var i forhandlinger

Norske Hus Boligsystem representeres av advokat Thomas Rieber-Mohn.

– Han har stjålet tegningene, sier Rieber-Mohn.

Han mener Schømer har brukt tegningen av huset «Neptun» fra Norske Hus Boligsystems katalog som grunnlag for huset han har bygget, uten å betale for det.

– Han var opprinnelig i forhandlinger med min klient, men disse ble brått avbrutt. Så fikk man etter hvert nyss om at han hadde oppført et hus, og oppdaget at han hadde brukt min klients tegninger – men da med en annen byggmester, sier Rieber-Mohn.

LES OGSÅ: Naboer krever ny farge

Bygget av Mesterhus

Huset ble bygget av Mesterhus Tønsberg, som ikke ønsker å kommentere saken.

– Det er gjort visse tilpasninger, men de er helt ubetydelige. Det er i realiteten samme hus, sier han. Rieber-Mohn sier han vil føre bevis for at Mesterhus’ tilpasningsprosess startet med fotokopier av huset «Neptun», hentet fra katalogen til Norske Hus Boligsystem.

Via sin advokat Robert Wagner avviser Gard Schømer at han har gjort noe galt.

– Det er ganske utrolig at de mener Schømer har stjålet tegninger. Schømer er optiker, han er ikke kompetent til å lage byggetegninger. Dette huset er tegnet og oppført av Mesterhus, sier Wagner.

– Uforståelig

Han sier Schømer har kontaktet Mesterhus og bedt om å få bygget et hus i en viss stilart.

Advokaten sier det har vært kontakt mellom Schømer og Norske Hus Boligsystem, men at Schømer først fikk tilsendt tegninger etter at han hadde søkt om byggetillatelse for huset Mesterhus har tegnet.

– Det er det han har bestilt og betalt Mesterhus for. For oss fremstår det som helt uforståelig at han er saksøkt. Vi kommer til å be om at saken blir avvist, sier Wagner.

Flere aktuelle saker:

Kvinne meldte bilen stjålet – så oppdaget hun blunderen ...

Fjoråret var det våteste året noensinne

Tviholdt på førerkortet etter kjedekollisjon