Helt nytt for en månedslønn

«Lillestua», med sofa, lenestoler og bord har til sammen kostet 250 kroner, hvis man ser bort fra taklampen fra Kartell. Bordet, som i utgangspunktet var brunt, er blitt malt gult med spraylakk. Putene av tovet ull har Arnhilds mamma laget.

«Lillestua», med sofa, lenestoler og bord har til sammen kostet 250 kroner, hvis man ser bort fra taklampen fra Kartell. Bordet, som i utgangspunktet var brunt, er blitt malt gult med spraylakk. Putene av tovet ull har Arnhilds mamma laget. Foto:

Av
Artikkelen er over 7 år gammel

Pål og Arnhild bruker kreativiteten heller enn penger når de pusser opp. Innredningen til stua kostet for eksempel 250 kroner.

DEL

– Jeg ville kanskje hatt litt rosa lamper og sånn, men vi er enige om det meste, sier Arnhild Lien. I Stokkegata 2 i Tønsberg får vi se kjøkkenet, som er det siste, ferdigstilte prosjektet. Den brune kjøkkeninnredningen er blitt nostalgigrønn og veggene har fått bomullsfarge. Det turkise kjøleskapet setter prikken over i-en.

– I januar gikk alle pengene til kjøkken, men vi bruker ikke mer enn månedslønnen, sier Pål Næss Buran.

Det nye kjøkkenet med maling, bilder, nye knotter på skap og inventar har fått den nette prislappen på rundt 6500 kroner, om man ser bort ifra kjøleskapet fra Smeg.

– Det har vi spart til. Vi bruker heller penger på et kult kjøleskap enn å bruke penger på et helt nytt kjøkken, sier Pål.

LES OGSÅ: Solgt 1,2 millioner over prisantydning

Trendy til 20 kroner

Resten av interiøret er også kommet billig: en retro veggklokke til fem kroner, en gammel koffert til 50 kroner og en radio til 150 kroner. Det lune kjøkkenbordet i mørkt tre ble kjøpt på dynga til 200 kroner.

– Jeg har pusset ned toppen og lakket det én gang. Jeg synes det er sjarm med det gamle bordet med de bordbeina, sier Arnhild.

I «lillestua» er det innredet med sjarmerende møbler. Sofaen, som kommer fra loppemarked, kostet ikke mer enn 20 kroner.

Med kreativitet og riktig tilbehør har Arnhild og Pål laget en trendy helhet i stua. Annenhver knapp i ryggen på den rustrøde sofaen har Arnhild byttet med store, turkise knapper.

Bortsett fra taklampen fra Kartell har resten av innredningen kommet på rundt 250 kroner.

LES OGSÅ: Pusset opp doktorbolig – åpner designbutikk

Mye moro for 30.000 kroner

Arnhild liker å tråle loppemarkeder for å finne fine og billige ting, men har merket at man også der begynner å ta seg bedre betalt for gamle ting.

– Jeg blir litt sånn at jeg ikke har lyst til å kjøpe det når jeg vet at jeg kan få det enda billigere. Også er det kult at folk spør hvor ting kommer fra, sier Arnhild.

I begynnelsen gikk hun og så på designstoler til 30.000 kroner.

– Jeg fant ut at jeg heller ville bruke penger på andre ting. Bare tenk på hvilke reiser og annet gøy man kan gjøre for 30.000!

Paret er enige om å ha andre prioriteringer enn å fylle leiligheten med dyr design.

– Man kan heller spare til dyrere ting etter hvert. Dessuten er det lettere å kvitte seg med en sofa til 20 kroner enn en designsofa, sier Arnhild.

– Ja, men hvis man liker å sitte i den er det verre å kaste den likevel, tilføyer Pål.

LES OGSÅ: – Prisene i boligmarkedet flater ut

Skippertak + flere liter maling

Uten store ekstrautgifter har de to skaffet seg et nytt rom i måneden. Oppskriften er kutt i normalt forbruk, flere liter maling og skippertaksånd. Maling pluss pensler er kommet på rundt 1.500,- til 2.000 kroner per rom.

Å kutte litt i de vanlige fritidsaktivitetene gjør ingenting når man sitter igjen med et helt nytt rom som man trives i, mener de to.

Vasking, sparkling, pussing, grunning og maling- i flere lag. Ting tar tid. Arnhild og Pål tror de har brukt rundt 100 timer bare på kjøkkenet.

– Vi jobbet intensivt en uke før og etter jobb, sier Arnhild.

Men tålmodighet og arbeidslyst er det samme som penger spart.

– Vi brukte for eksempel masse tid på å male spotene hvite, men det hadde blitt kjempedyrt å bytte dem, forteller Arnhild.

– Det er gøy å se hva vi har klart å få til på litt under et år, sier Arnhild.

Artikkeltags