(Siste)

Tid og ro – og særlig tid til oss selv – er mangelvare i en hektisk hverdag. Elin Ahlkvist, som jobber med baderomstrender, tror det er grunnen til at så mange ønsker å skape en velværeoase på badet. Vi trenger et sted å trekke oss tilbake og bruke tid på oss selv.

– Vi legger mer og mer press på oss selv til å prestere i hverdagen, både i jobbsammenheng og privat. Presset er stort, og vi trenger å kunne finne roen et sted. For mange blir det da viktig å kunne trekke seg tilbake hjemme, og ha en plass der vi slipper å føle på presset fra hverdagen. Badet er et slikt sted, der vi kan stenge døren og bruke tid på oss selv. Da ønsker flere og flere å skape en velværefølelse her, forklarer Ahlkvist hos rørleggerkjeden Rørkjøp.

Denne oase- og velværetrenden er ikke noe nytt. Men den er i stadig endring.

– Nå dras trenden mer mot en moderne japansk stil, der materialer av varmt tre møter kaldere betong og mørkere overflater. Det gir en fin harmoni, sier hun til ifi.no.

Særlig de mørkere flatene ser vi mer av. Ifølge Ahlkvist er sort nemlig veldig i vinden for tiden.

– En av de største pågående trendene vi ser er sorte VVS-produkter, gjerne mot hvite eller grå fliser, eller fliser i marmor og terrazzo, sier hun, og utdyper:

– Folk flest har vært litt forsiktige med å velge sort, kanskje særlig på badet. Men når det kombineres med lysere og mykere materialer, blir det enklere. I tillegg er det et godt utgangspunkt for å skape en personlig stil. Enten du ønsker det minimalistisk og enkelt eller maksimalistisk og glamorøst, er det lett å vri det til uttrykket du ønsker.

Velværetrenden vises også i større plass og smarte, hygieniske funksjoner.

– Dobbeldusj er veldig populært, og noe vi kommer til å se enda mer av ut året og videre inn i 2019. Vi ønsker større plass og litt mer hverdagsluksus, forklarer Ahlkvist.

I tillegg er dusjtoalettene, som gjør deg ren med vann, på full fart inn i norske hjem.

– Stilrene dusjtoaletter, som også har sin opprinnelse fra Østen, med fokus på design, brukervennlighet og hygiene, kommer vi til å se mer av i tiden framover. Det er både hygienisk og brukervennlig, i tillegg til at det har skjedd mye med designene på disse toalettene de siste årene.

Saken fortsetter under bildet.

Nå får du dusjtoaletter som ser stilige og elegante ut, og som bidrar til å skape spafølelsen på badet, sier hun.

Overflater, VVS-produkter og detaljer må spille på lag for å oppnå oasestilen.

– De grønne plantene er viktige, og dem ser vi mer og mer av på badet. I tillegg er bambusmatter kjempepopulært. Og selvfølgelig store, gode håndklær, som er deilige å pakke seg inn i etter en lang, varm dusj. Det er helheten som gjør at du kan få velværefølelsen på badet, avslutter trendekspert Elin Ahlkvist. (ANB)