Slik får du en flisefin følelse av spa på badet

Mange sverger til fliser på badet. For spafølelsen bør du velge enten helt store eller helt små fliser.

Mange sverger til fliser på badet. For spafølelsen bør du velge enten helt store eller helt små fliser. Foto:

Av
Artikkelen er over 2 år gammel

Mange ønsker seg sitt eget hjemmespa – et sted der man kan koble av og pleie kropp og sjel. Her er åtte trinn til hvordan du kan få spaopplevelsen hjemme.

DEL

(Siste) – Flere og flere ønsker mer velvære på badet. De stiller høyere krav til både funksjon, komfort og design, og leter etter materialer og løsninger som kan gi dem en skikkelig spafølelse, sier Wenche Sydhagen hos Geberit til ifi.no.

Her er åtte trinn til hvordan du kan skape ditt eget hjemmespa.

1. Tenk helhet

Først og fremst handler det om å sette sammen de rette materialene og elementene, og tenke helhet. Ett materiale eller én enkelt løsning gir ikke spafølelse. Du må tenke på det store bildet.

2. Planlegg godt

God planlegging, kunnskap om tilgjengelige løsninger og god evne til å se muligheter også på små bad, er et godt utgangspunkt for å få uttrykket du leter etter. Få gjerne hjelp av en interiørarkitekt, slik at du får utnyttet potensialet i rommet til fulle.

3. Finn riktige materialer

Ikke vær redd for å kombinere flere ulike materialer for å skape akkurat det uttrykket du ønsker. Fliser er fortsatt førstevalget for mange på badet, ikke minst fordi det kan gi et eksklusivt inntrykk av luksus. Men både fliser, våtromsvinyl, plater, maling og tapet kan benyttes, så lenge det er godkjent for bruk i våtrom.

Saken fortsetter under bildet.

Velværetrenden vokser og vokser, og flere ønsker seg et bad der de kan pleie kropp og sjel.

Velværetrenden vokser og vokser, og flere ønsker seg et bad der de kan pleie kropp og sjel. Foto:

Så det gjelder å ikke la seg begrense – for mulighetene er mange flere enn før!

4. Tenk belysning

God belysning er viktig for å skape den rette atmosfæren. Du kan skape en illusjon av at rommet er større, og med led-lys kan du få lys nesten overalt, og virkelig sette stemningen.

5. Gå for ytterpunktene

Skal du skape spafølelse med fliser, er tipset enkelt og greit å gå for ytterpunktene.

– For skikkelig spaopplevelse er det lurt å velge enten veldig store eller veldig små fliser. Og ofte også samme fliser på gulv og vegg. Mange får litt eksklusiv hotellfølelse av små mosaikkfliser, forklarer Henrik Andersson hos Golvabia.

6. Installer et dusjtoalett

I takt med velværetrenden, øker etterspørselen etter toaletter som rengjør deg med temperert vann; såkalte dusjtoaletter.

– Rent vann både føles, og rengjør bedre enn tørt toalettpapir. Å få en spaopplevelse hver gang du går på do er den nye velværetrenden, sier Wenche Sydhagen.

Saken fortsetter under bildet.

Med dusjtoalett blir du vasket ren av en behagelig vannstråle.

Med dusjtoalett blir du vasket ren av en behagelig vannstråle. Foto:

7. Tenk på luften – og duften

Vond lukt på badet kan ødelegge en hvilken som helst opplevelse av velvære og luksus. Du bør derfor forsøke å redusere lukten fra både toalett, avløp og lukt som oppstår på grunn av fukt.

Luktavsug i toalettskål eller sisterner er effektive løsninger som trekker luften inn i et filter og renser den, slik at du slipper at den vonde lukten sprer seg i rommet etter at du har vært på toalettet.

Hvis du har dårlig ventilasjon, bør du også vurdere å plassere en fuktsluker et skjult sted på badet, som reduserer risikoen for mugg og vond lukt. I tillegg bidrar jevnlig rens av rørene til bedre lukt på badet.

8. Invester i detaljene

Materialvalg er det første skrittet. Det siste skrittet på vei til spaopplevelsen er detaljene. For vi trenger nemlig «det lille ekstra». Berøringsfrie betjeningsplater, vanntette lister og diskrete gulvrenner i dusjen er bare noen få eksempler på elementer som kan bidra til å fullføre uttrykket. Spa på med noen deilige tekstiler og litt grønne planter for å sette prikken over i-en. (ANB)

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken