– Vi har gjort om på hele planløsningen her. Vi bygget et ekstra rom og større bad, forteller Kine Vinje som bor og jobber på gården.

Hun sitter ved spisebordet på det lyse gårdskjøkkenet. Her inne er det ikke mye som minner om den bonderomantiske fasaden.

De nymalte veggene er gipset, tregulvet malt og taklistene borte. Kjøkkeninnredningen er stram og uten overskap, men med flere benkemeter å boltre seg på når matauket starter.

Les også: Her skal de selge det ingen har kjøpt siden 80-tallet

Friskt pust

Det moderne uttrykket er gjennomgående for resten av huset, vel å merke på innsiden.

Den gamle gården fra 1880, med tomt på over 1,5 mål, frukthage og flere små hus i en klynge, ligger midt i det populære boligområdet på Eik.

Tilbaketrukket i en rolig stikkvei med stakittgjerder og gamle hager, ligger det lille eventyrtunet med hvitmalte hus, smårutete vinduer og en rødmalt låve.

Det er her gründerne av nettbutikken Nordiske hjem, og datteren Lykke, har bodd, pusset opp og jobbet siden 2014.  I oktober i fjor da gården endelig sto ferdig ble Kine og Tom Richard enige om å ta en pause.

Uka etter kjøpte de et oppussingsobjekt i Stavern. Nå legger de gården ut for salg.

– Det er jo trist å flytte herfra. Vi hadde jo tenkt å gifte oss her og ha flere fester på låven og herlige dager i hagen, sier Kine.

Hun forklarer at nettbutikken har vokst seg så stor at de ikke lenger får plass. Dessuten liker paret utfordringer og går snart i gang med det gigantiske rehabiliteringsprosjektet i Stavern.

– Og når vi flytter, har vi satt et fysisk skille mellom privatliv og jobb. Det tror vi er lurt, sier hun.

Les også: Frank overrasket kjæresten Janina med en bursdagsgave av det heite slaget

Betyr mye

Da Kine og Tom Richard flyttet inn sommeren 2014, var de henrykt over tanken på å bruke låveloftet som festlokale og sidebygningen som gjestehus.

Kine minnes da datteren Lykke feiret navnefest på låven. Festen fortsatte utover kvelden og flere naboer droppet innom og fortalte herlige historier fra gården. En av dem var Larsen som hadde hatt sine barndomsår på gården.

– Vi har fått inntrykk av at gården betyr mye for mange rundt her, det er veldig hyggelig, sier Kine.

Enkelt og stilrent

I hovedhuset er motsetningen mellom den klassiske fasaden og det moderne interiøret et overraskende friskt pust for folk som kommer til gards.

Da paret overtok gården, var rommene i huset små og mørke.

I dag etter en gjennomtenkt plan som kombinerer nytt og gammelt, fremstår huset som åpent og lyst. Stilen er enkel og ren, men likevel varm.

– Det er jo et gammelt hus og har de typiske elementene for den tiden. Samtidig som vi ville beholde sjarmen, ønsket vi et stilrent hjem som er praktisk og lett å holde i orden, sier Kine.

Under oppussingen fjernet de taklister for å få åpnet rommene og få renere linjer. Fargene som er brukt matcher gjennom hele huset og blir en rød tråd.

Kine forteller at kun ved å male en vegg, gir du rommet et nytt uttrykk. Du trenger ikke male alle fire. På gården har både stue og kjøkken hatt flere fargeskifter gjennom de få årene.

–  Et malingsstrøk er enkelt, raskt og veldig effektivt, sier hun og legger til – at selv om vi er forholdsvis minimalistiske og vil ha få ting, føler vi at vi har klart å kombinere gammelt og sjarmerende med nytt og moderne.