Gå til sidens hovedinnhold

Boligbygging ved dypvannskai er historieløst

Artikkelen er over 2 år gammel

Noen blå partier ønsker å kombinere bolig og næring ved omregulering av Kaldnes vest. Ved å bygge høyblokker, bolig kombinert med kontorarbeidsplasser på disse arealene vil fornuftig bruk av disse kaiene vil være vanskelig.

Leserbrev Dette er et debattinnlegg, skrevet av en ekstern bidragsyter. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

 
Dette gjelder ikke bare Kaldnes vest, men også andre steder i Tønsberg og i Vestfold. Havneområder, infrastruktur og spesielt dypvannskaier er jo viktig bindeledd mellom vårt land og resten av den store blå ferdselsåren (havet). Dette er faktisk tilsvarende problematikk som med jordvern. Kortsiktig forvaltning ut ifra tomtepris og markedskrefter på kort sikt tilsier at dette bør bygges ned selv om det er svært lite klokt.
 

Dette er også historieløst. Vestfolds byer og landet innenfor har til all tid hatt fordel at enkel tilgang til havet – det er rett og slett årsaken til byene ligger der og at befolkningen innover i landet har hatt nytte av å reise dit. Disse kaiplassene vil det være behov for ved senere anledninger, enten for industribedrifter, verft, havner eller ikke minst beredskap.

Maritime næringer i Norge er svært store og har ca. 85.000 sysselsatte. Hvorfor ønsker ikke Tønsberg å legge til rette for å være en større del av denne fremtiden? Dersom det ikke lenger skal være industri ved våre dypvannskaier har vi saget av en av de viktigste grenene vi sitter på for fremtiden.

 
Slik Norge er styrt nå, er det de lokale politiske partier og deg som velger som må ta det ansvaret og derfor stemme på riktig parti. Gi derfor din stemme til Sp!

Kommentarer til denne saken