Spillsenterets øvrige søndagsmeny:

Oddssingel FA-cupen: Liverpool kan tape igjen

V65 Leangen: Solhus har V65-bankeren

V4 Ålborg: Mandag spiller vi V4-lunsj til Danmark

Live: Overgangsvinduet januar 2019

Premier League: Alle Premier League-overgangene i januar

Mandagens langoddsprogram har sitt klare høydepunkt i FA-cupens tredje runde og kampen mellom Wolverhampton og Liverpool. Det spilles også men kamp i La Liga mellom Celta Vigo og Athletic Bilbao, tillegg er det to seriekamper fra Portugal og en fransk cupkamp. Ellers bærer programmet preg av at det er juleferie både i Tyskland, Italia, Nederland og Belgia. Natt til tirsdag spilles det fem kamper i NHL.

NB! 55 millioner kroner i Vikinglotto-potten på onsdag. Her kan du levere kupongen!

Celta Vigo – Athletic Bilbao 2,20 – 3,00 – 2,87 H (spillestopp kl. 2055)

Athletic Bilbao har fått en liten opptur etter at Gaizka Garitano tok over hos baskerne, men de ligger fortsatt på nedrykksplass etter 17 serierunder. Mandag møter de et Celta Vigo-lag som vanligvis pleier å vvære en hard nøtt hjemme på Balaídos.

Celta mangler fortsatt den viktige spissen Iago Aspas. Det svekker dem offensivt, men Maxi Gomez kan også stelle i stand problemer for Athletic-forsvaret. Spissen fra Uruguay har scoret åtte mål for Celta så langt denne sesongen.

Gomez er en attraktiv spiller på overgangsmarkedet, og klubben står i fare for å miste ham denne måneden. Atlético Madrid er blant klubbene som sikler etter underskriften hans, og de kan komme til å gjøre et fremstøt i januar siden de trenger en erstatter for Diego Costa som er ute med skade. Også Barcelona er blant beilerne.

Celta Vigo ligger nede på 14.-plass med 21 poeng, og de kunne helst sikkert tenkt seg å møte Athletic for en måned siden. Da laget var ute av form. Nå har de vist positive tendenser, og baskerne står med fire kamper på rad uten tap etter at Eduardo Berizzo fikk fyken.

Nå skal det sies at Athletic var heldige som fikk ett poeng mot Valladolid på lille lille julaften. Óscar Plano utlignet til 1–1 i kampens siste spilleminutt mot Valladolid på San Mames.

Se alle sesongens nye Athletic Bilbao-drakter her!

Baskerne sliter på bortebane. De har kun vunnet én av de siste 18 bortekampene i La Liga. Fasiten viser åtte uavgjorte og ni tap. Den eneste seieren i denne perioden kom mot Villarreal i april i fjor. Da vant de 3–1.

Selv om Athletic viste tegn til bedring før jul, så tror jeg de går på sitt første tap under Garitano mot Celta. Sist sesong tok Celta fire poeng mot Atletic, og de vant hjemmekampen 3–1.

I tillegg til Aspas er også David Junca ute hos Celta. Han er suspendert. Atletic mangler Yeray og Raul Garcia. Begge er suspendert. Ander Capa er ventet å bekle høyrebacken, mens Inaki Williams ligger an til å bli valgt fremfor Aritz Aduriz på spissplassen.

Celta er ubeseiret og har ikke sluppet inn mål på hjemmebane i La Liga etter at Miguel Cardoso satte seg på Celta-benken. De står med én seier og én uavgjort.

Aspas har vært viktig for Galicia-laget offensivt, men Brais Méndez har vist gode takter i hans fravær. Mendez har vært involvert i ni mål i de siste åtte ligakampene. Han kan lage trøbbel for gjestene fra Bilbao i kveld, tror jeg. 2,20 i odds på hjemmelaget er spillbart, synes jeg. Spillestopp er klokken 2055.

Klikk her for å levere dette spillet