Reddet naboens liv

Artikkelen er over 2 år gammel

En tørrkokt kjele kunne endt med to dødsfall.

DEL

Det kunne endt i dyp tragedie da en beboer sovnet fra kokende spagetti. Naboens røykvarsler og handlekraftig inngripen reddet liv.

Det var klokka 04.27 at brannvesenet fikk inn melding om røyk i en leilighet i Tønsberg.

– Innringerne har våknet av sine egne røykvarslere, men finner ingen brann hos seg selv. De sjekker og finner da ut at røyken stammer fra en naboleilighet. De tar seg inn i leiligheten som er svært røykfylt, forteller brannmester Kenneth Stensrud, til etatens egne facebooksider.

Han forteller at de ikke ble møtt av åpne flammer.

LES OGSÅ: Bolig totalskadd i brann

– Det var heldigvis ingen åpne flammer, kun kraftig røykutvikling fra en tørrkokt kjele med kullsvart spagetti. I den røykfylte leiligheten finner naboene en sovende beboer og en hund som de bærer ut. De har aktivt reddet liv, sier brannmester Kenneth Stensrud.

Røykvarslerne viktig

Livredderne ønsker ikke å stille opp i avisen, men forteller til brannvesenet torsdag formiddag at røykvarslerne spilte en avgjørende rolle i dramaet.

De forteller at røykvarslerne var seriekoblet og i full drift.

Brannvesenet skrev først at røykvarslerne i boligen med den tørrkokte kjelen var tatt ned og ute av drift. Det viser seg at det var naboene som hadde tatt dem ned og at de mener røykvarslerne var avgjørende for at dette endte godt.

LES OGSÅ: Bilforretning fikk store brannskader

Artikkeltags