Fem studentleiligheter ubeboelige etter komfyrbrann

SLOKKET: Brannvesenet var raske med å rulle ut brannslanger og komme seg opp i tredje etasje i studentboligen på Campus Vestfold.

SLOKKET: Brannvesenet var raske med å rulle ut brannslanger og komme seg opp i tredje etasje i studentboligen på Campus Vestfold. Foto:

Av , , og
Artikkelen er over 1 år gammel

Mannskap fra Vestfold Interkommunale Brannvesen rykket fredag formiddag ut etter melding om røykutvikling i en studentbolig ved Campus Vestfold.

DEL

(Gjengangeren) Vestviken 110-sentralen fikk melding om at det veltet ut røyk fra en studenbolig på Bakkenteigen klokken 11.36.

– Da vi kom fram så vi ingen røyk, men da røykdykkerne tok seg inn i leiligheten ble det klart at det hadde vært brann i en frityrgryte på komfyren som fortsatt sto på fullt. Brannen var slukket av vannet som fosset ut av sprinklerhodet rett over komfyren, sier brannmester Jardar Aftret på Vestfold interkommunale brannvesens Facebook-side.

Det var først usikkert om det var noen personer i leiligheten, men røykdykkerne slo raskt fast at den var tom.

– Vaktmesteren hadde gjort en god innsats og bidratt til at alle beboerne i bygget var trygt ute.

LES OGSÅ: Nå er det ikke lenger totalforbudt å gjøre opp ild

(Saken fortsetter under bildet)

Vannskader

Etter kort tid ble slokkeinnsatsen avsluttet. Røykutviklingen skal ha skjedd i tredje etasje. Bygget har fått store vannskader.

– Sprinkleranlegget i bygget slokket brannen, men nå renner det vann nedover i etasjene under, sa utrykningsleder Jardar Aftret til Gjengangerens journalist på stedet.

Sanering og restverdisikring var da allerede igang.

– Nå har vaktmestere og personalet på Universitetet stilt opp med vannsuger og svabre for å tørke opp. I tillegg bidrar mannskaper fra Sandefjord. Studentene får nok ikke bo her på noen dager, men det ordner seg nok. I verste fall får de noen dager på hotell, sa Aftret.

LES OGSÅ: Uheldig bilist takker forbipasserende for hjelpen (+)

Løp fra frokosten

Årsaken til brannen skal ha vært gjenglemt mat på en ovn.

– Studenten i brannleiligheten skulle etter det vi har fått forklart bare lage litt frokost, men oppdaget så at vedkommende skulle vært på forelesning og løp dermed fra hele frokosten og glemte komfyren. Det førte til en brannskadd leilighet, og vannskader i fire andre leiligheter.

Komfyrvakt fungerte ikke

Leilighetene er utstyrt med komfyrvakt, men denne har ikke fungert. Årsaken til dette er ukjent.

Brannvesenet har bedt eieren av bygget, Studentsamskipnaden i Vestfold, om å sjekke de øvrige komfyrvaktene.

– For øvrig må jeg berømme vaktmesteren for evakueringen, men også for at han trommet sammen folk med vannsugere og svabere for å redde verdier før restverdiredningsbilen til Sandefjord brann og redning ankom, sier brannmesteren.

PÅ STEDET: Også de andre nødetatene rykket ut til studentboligene.

PÅ STEDET: Også de andre nødetatene rykket ut til studentboligene. Foto:

Artikkeltags