Gå til sidens hovedinnhold

Lagerbygning på Kaldnes tatt av flammene

Artikkelen er over 3 år gammel

Kun skjelettet står igjen av lagerbygningen på Kaldnes.

Ved 19.30-tiden begynte røyken å velte ut gjennom taket på lagerhallen der Slottsfjellfestivalens nattklubbkonsept Kastellnatt arrangeres. Kort tid etter slo flammene gjennom, og tok med seg hele bygningen.

Brannvesenet klarte å hindre at brannen spredde seg til nabobygget, som også er en lagerbygning. Mannskaper fra flere stasjoner i Vestfold deltar i slokningsarbeidet, også fra Sandefjord og Stokke.

LES OGSÅ: Her brenner lageret til Slottsfjellfestivalen opp

Brant i bobil

Politiets innsatsleder Svenn Arne Heian sier det først ble oppdaget at det brant i en bobil.

– Et stort lagerbygg har tatt fyr. Vi fikk melding klokken 19.25 om at det var brann i en bobil. Vi fikk ganske raskt beskjed om at den sto inne, og at det var full fyr i bygningen, sier han.

(Saken fortsetter under videoen.)

 

– Lagerbygningen er omtrent 2.000 kvadratmeter stor, og det skapte enorm røykutvikling og varme. Underveis var det ganske kritisk om den tilstøtende lagerbygningen skulle ta fyr, men det virker som om brannvesenet har kontroll nå, sa Heian.

Det var ingen beboere i bygningen.

(Saken fortsetter under videoen.)

En lagerbygning brant ned til grunnen på Kaldnes torsdag kveld.

Avhørt vitner

Politiets operasjonsleder, Per Arne Amundsen, forteller at politiet har hatt vitner inne til avhør. Hva som kom fram i avhørene kan han ikke kommentere på nåværende tidspunkt.

– Politiet er nå ferdig på stedet. Brannvesenet har kontroll på brannen, de vil fortsette å være der og drive med etterslokning og passe på stedet, sier Amundsen.

LES OGSÅ: – Flaks at det var vindstille

Eksplosjonsfare

Tønsbergs Blads reportere på stedet ble bedt om å trekke seg unna på grunn av mulig eksplosjonsfare. Bygget var da fullstendig overtent, og man kunne høre at raste innvendig. I nabobygningen til hallen som brant var det lagret en del gass, og brannvesenet var bekymret for at flammene kunne nå dit.

Skryter av nødetatene

Studentboligene som ligger rett ved brannstedet, ble evakuert.

Kommunikasjonssjef for studentsamskipnaden i Sørøst-Norge, Linda Tabita Tangen opplyste at det var snakk om 56 studentboliger og cirka 56 studenter.

– Alle som ble evakuert har fått rom på Quality Hotel Oseberg, derav noen hjemme hos venner og familie. Alle har det bra alt tatt i betraktning. Hotellet har vært veldig behjelpelige og gitt oss mat, kaffe og ladere til telefonene, sier Kristine Sundhaug, husvert.

Sundhaug skryter av nødetatene.

– Ting hadde nok ikke gått så bra i dag, dersom vi ikke hadde prøvd å gjøre det beste ut av situasjonen. Vi har også fått god informasjon fra både politiet og brannvesenet.

Setter ut absorberende lenser

Klokken 22.14 melder brannvesenet at de setter ut to absorberende lenser på Byfjorden ved to utløp for overvann på Kaldnessiden.

Hensikten er å skjerme forurenset slokkevann som eventuelt kommer ut ved lensene i å nå Ramsarområdet ved Ilene, sier varabrannsjef Einar Flogeland.

Flogeland opplyser at beslutningen er tatt i sameråd med Tønsberg kommune.

Bildeserie

Brann på Kaldnes

 

Viking  ble tilkalt for å forsøke å fjerne biler som sto parkert ved bygget.

Saken blir oppdatert!

Video: Odd Vegard Kandal

 

Kommentarer til denne saken