Varsler stor øvelse i Frodeåstunnelen: – Det blir åpne flammer og mye røyk

STENGES: Frodeåstunnelen blir stengt under øvelsen torsdag kveld.

STENGES: Frodeåstunnelen blir stengt under øvelsen torsdag kveld. Foto:

Det kommer til å se dramatisk ut når flere etater skal øve seg i tunnelen.

DEL

Torsdag kveld stenges Frodeåstunnelen i Tønsberg i flere timer. Årsaken er at det skal gjennomføres en øvelse i regi av Vestfold fylkeskommune, Vestfold Interkommunale brannvesen og Statens vegvesen.

– For at øvelsen skal være så realistisk som mulig, blir det øvelse med åpne flammer. Beboere, andre i området og bilister må derfor regne med å se at det vil komme mørk røyk og lukt ut av tunnelmunningene. Denne vil spre seg i området, opplyser Statens vegvesen i en pressemelding.

Veiene i tilknytning til Frodeåstunnelen blir skiltet med «Øvelse», og det settes ut trafikkdirigenter.

– Tunnelen blir stengt før øvelsen for arbeid med beskyttelse av tekniske installasjoner, og etter øvelsen for rengjøring, opplyser veivesenet.

LES OGSÅ: Forsvarets øvelser holdt folk våkne (+)

Tester flere funksjoner

Brannøvelsen i tunnelen skal fremstå så reell som mulig.

– Brann i kjøretøy i tunnel medfører høyere risiko fordi det brenner i et byggverk. Øvelsen gir brannmannskapene nyttig erfaring. Videre testes samspillet nødetatene seg imellom, og med Statens vegvesen. Planverket kvalitetssikres med de praktiske erfaringene vi gjør oss denne kvelden, skriver Statens vegvesen i pressemeldingen.

Men det er ikke bare selve brannslukkingen som skal gi nyttige erfaringer:

– Tunneler har en rekke sikkerhetsinstallasjoner, som videoovervåking, nødtelefoner, styrt ventilasjon og så videre, flere av disse blir også funksjonstestet. Miljøaspektet er også viktig. I hver ende av Frodeåstunnelen er det et Ramsar-område. Tunnelløpene har tekniske systemer som skal hindre at akutt forurensning fra en hendelse når de miljøsårbare områdene. Systemene kan styres av brannmannskapene som torsdag får teste dette i praksis, melder veivesenet.

Brannøvelsen blir gjennomført i tidsrommet 19.00 til 22.00 torsdag kveld.

Artikkeltags