Mer enn dobling av hendelser for brannvesenet på nyttårsaften

BRENNMERKER: Slik så bryggen på Jarlsø ut etter at et fyrverkeribatteri begynte å brenne.

BRENNMERKER: Slik så bryggen på Jarlsø ut etter at et fyrverkeribatteri begynte å brenne. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Vestfold interkommunale brannvesen kan legge et svært hektisk døgn bak seg.

DEL

Hele elleve ganger måtte VIB rykke ut til ulike oppdrag fra klokken 21 på nyttårsaften til klokken 09 første nyttårsdag. Samtlige var uten personskader.

Ett minutt inn i det nye året rykket brannvesenet ut til en bygning på Sem hvor en automatisk brannalarm hadde gått av. Ni minutter over midnatt fikk de en ny melding hvor en annen automatisk alarm hadde gått av, denne på Kilen. Begge utrykningene viste seg å være falsk alarm. Dette skriver VIB på sin Facebook-side.

LES OGSÅ: Melding om person gjennom isen førte til stor redningsaksjon 

Rykket til vinterstengt hytte

00:05 fikk VIB en melding om brann i en hekk i Tønsberg. Folk på stedet fikk slukket brannen selv, og brannvesenet kunne avbryte utrykningen.

02:49 rykket VIB ut til en hytte som var stengt for vinteren på Fjærholmen i Færder. En røykvarsler hadde gått av, men hverken ild eller røyk møtte brannmannskapet da de ankom hytten.

Tre minutter senere rykket VIB ut til et kryss på Presterød hvor en fyrverkeriforpakning brant. Innen brannvesenet var på stedet hadde den slukket av seg selv uten skader på noe annet.

LES OGSÅ: Her er det strengt forbudt med all åpen ild på nyttårsaften

Bryggebrann

03:11 oppsto det brann i en brygge på Jarlsø. Brannen ble slått ned på av personer på stedet med pulverapparat. Da brannvesenet kom ulmet det fortsatt i treverket, så brannmannskapet øste på med vann.

(Saken fortsetter under bildet)

–  Brannen startet som følge av at fyrverkeribatteri noen timer tidligere hadde blitt plassert og avfyrt på det brennbare underlaget, skriver VIB på sine Facebook-sider.

Klokken fire bisto VIB ambulansepersonell med å frakte ut en alvorlig syk person fra en adresse i Tønsberg.

– I tidsrommet fra klokken 21 nyttårsaften fram til klokken 09 første nyttårsdag hadde VIB ved dette årsskiftet 11 oppdrag, i fjor var det 5 i samme tidsrom, mens det ved overgangen 2016/2017 var 10, skriver de på Facebook.

Artikkeltags