– Vi vil ikke at dette skal være det siste du gjør her i livet

Fra komfyrbrannen på Tolvsrød.

Fra komfyrbrannen på Tolvsrød. Foto:

Artikkelen er over 3 år gammel

Bare denne uken har brannvesenet rykket ut til tre komfyrbranner i Tønsberg og Nøtterøy.

DEL

Natt til lørdag rykket brannvesenet ut til et bolig på Tolvsrød etter at en kvinne sovnet fra pizzaen i ovnen. Takket være en leieboer som oppdaget røyken og varslet brannvesenet, gikk alt bra.

Men det kunne gått så mye verre.

Overrasket over varmen

Det hadde nemlig blitt så varmt inni komfyren at elementene bak komfyren hadde begynt å boble av all varmen.

– Vi er overrasket over varmen. Det er ekstremt sjelden at det blir så varmt at det starter forbrenning i veggen bak ovnen, forteller informasjonsjef i Vestfold Interkommunale Brannvesen, Arnt Ivar Folvik.

Brannvesenet skryter av naboen som hjalp til da da vedkommende oppdaget røyken:

– Allerede før vi kommer fram har innringer gjort god innsats og fått ut beboeren som var i den røykfylte leiligheten. Opphavet til all røyken sto i komfyren. Vi tok ut de forkullede matrestene og luftet ut leiligheten, sier brannmester Harald Nordnes på VIBs facebook-sider.

Fra komfyrbrannen på Tolvsrød.

Fra komfyrbrannen på Tolvsrød. Foto:

– Så skal det sies at disse beboerne i samarbeid hadde sikret seg med trådløse røykvarslere, én i hver etasje. Det er veldig bra, men dessverre virket disse ikke. Vi testet varslerne også ved å trykke på testknappen mens vi var der, uten at de virket. Uten strøm har røykvarslerne ingen verdi, regelmessig test er livsviktig, sier Nordnes videre.

Oppdaget av forbipasserende

Tidligere i uken var det komfyrbrann både på Teie og på Eik.

På Teie var det forbipasserende som fikk med seg at det røyk ut av et vindu. Her var heldigvis personen som befant seg inne i huset våken og ble oppmerksom på røyken da brannvarseren gikk.

På Eik fikk brannvesnet varsel da en trygghetsalarm koblet til en røykmelder varslet. Her var en kjele forglemt på komfyren.

Rådet fra brannvesenet er klart:

– Bli ved komfyren når du lager mat. Installer komfyrvakt for økt sikkerhet. Legg deg for all del ikke ned på , mens du lager mat. Det er så fort gjort og sovne, - vi vil for all del ikke at det skal være det siste du gjør.

Artikkeltags