Gå til sidens hovedinnhold

Brannvesen i søkelyset

Artikkelen er over 1 år gammel

Meninger Dette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

I motsetning til politiet og helsevesenet, får brannvesenet sjelden kritikk. Det hører derfor til unntakene når en av beboerne i Skogveien på Barkåker sier til Tønsbergs Blad at han mener brannvesenet ikke gjorde nok for å hindre brannen mandag morgen i å bre seg. Til slutt var hele rekkehuset med seks boliger totalskadet, og de evakuerte beboerne mistet alt de eide.

LES OGSÅ: Reagerer på brannvesenets innsats: – Vi føler oss misforstått

Tønsbergs Blad har fått innsyn i loggen til Vestfold Interkommunale Brannvesen, som viser at det tok 43 sekunder å varsle de tre brannstasjonene og litt over åtte minutter før første mannskap var fremme. Stort raskere kunne det neppe gått. Men det beboeren er kritisk til, var at brannfolkene ikke umiddelbart satte på mer vann og startet en mer massiv slukkeinnsats.

LES OGSÅ: Bare ruiner igjen etter brannen: – Forferdelig trist syn

Brannsjef Per Olav Pettersen sier at dette er et spørsmål brannvesenet har fått også ved tidligere anledninger. Hans svar er at det å få reddet ut personer fra brennende bygninger er prioritet nummer én, og går foran berging av verdiene. Har man mistanke om at ikke alle har kommet seg ut, er det å få inn røykdykkere det viktigste.

Å sette liv og helse først er en uangripelig prioritering. Samtidig er det viktig at også brannvesenets innsats diskuteres. I så måte er det bra at Pettersen forklarer hvordan etaten tenker uten å gå i skyttergraven.

LES OGSÅ: Naboer hjalp brannvesenet: – Helt naturlig å hjelpe til

For beboerne på Barkåker og familien i eneboligen på Føynland som brant onsdag har det å miste hjem og eiendeler vært en opplevelse ingen misunner dem. Midt i alt det triste er det likevel et lyspunkt å lese om naboene som stilte opp, assisterte brannvesenet og tok vare på brannofrene. Det fortjener de skryt for.

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 07:00.