(Romerikes Blad) For noen dager siden skal en tilsvarende panelovn fra Biltema ha begynt å brenne i en bolig i Rælingen. Til alt hell hadde boligen brannalarm tilknyttet et vekterselskap som meldte ifra om brannen.

«Eieren av boligen som befant seg på vei hjem, kom derfor raskt til stedet. Da hun åpnet inngangsdøren ble hun møtt av mye røyk og åpne flammer ved panelovnen som var plassert rett på innsiden av inngangspartiet. Heldigvis greide eieren raskt å slokke brannen og da brannvesenet kom fram var det hovedsakelig å få luftet ut røyken som var nødvendig», skriver Nedre Romerike brann- og redningsvesen (NRBR) i en Facebook-melding.

 

Tilbakekalt

Undersøkelser av panelovnen dagen derpå viste at styringspanelet og styringskomponentene på ovnen hadde blitt overopphetet og smeltet. Dette var den direkte årsaken til at det tok fyr i trepanelet bak ovnen, forteller brannvesenet.

Panelovnen som begynte å brenne er fra Biltema med artikkelnummer 44–0055. Denne og andre panelovner fra Biltema ble allerede i april 2016 tilbakekalt av selskapet – nettopp på grunn av risikoen for overoppheting og brann.

 

– Ikke bruk denne

Oppfordringen fra NRBR på Facebook er derfor krystallklar i kveld:

«Har du en slik panelovn hjemme, må du ikke bruke den!».

Her er meldingen Biltema la ut på sine sider i fjor:

Tilbakekalling, Varmeovn med glasspanel 44–0050 – 44–0055 og 44–0058 – 44–0061

Biltema tilbakekaller VARMEOVN MED GLASSPANEL på grunn av fare for brann.

Produktsikkerhet blir høyt vektlagt i Biltema, og siden rapporter og utredning viser at det finnes risiko for overoppheting og brann på grunn av komponentfeil, tilbakekalles alle Biltemas Varmeovner med glasspanel fra markedet.

Tilbakekallingen gjelder alle Biltemas varmeovner med glasspanel – uansett merking. Om du har denne varmeovnen, oppfordrer vi deg umiddelbart til å slutte å bruke produktet, samt å innlevere produktet til nærmeste Biltema varehus. Biltema erstatter kjøpesummen. Kvittering behøves ikke.

Varmeovner med glasspanel, har blitt solgt i alle Biltemas varehus siden september 2013.

Vi beklager eventuelle problemer dette måtte medføre.