Hjemmekontor kan være bra, når de digitale løsningene du er vant til fungerer godt innenfor hjemmets fire vegger. Mange av oss har også i rakettfart lært ulike nye digitale møteformer. Det er bra. Men når den digitale hastigheten hjemme gjenspeiler den fysiske hastigheten i samfunnet om dagen, blir det problemer.

LES OGSÅ: Den næringsvennlige kommunen

Dette gjelder vel bare «der ingen skulle tru at nokon kunne bu», tenker du kanskje. Men faktum er at flere steder i Vestfold og Telemark er det umulig å ha kontor eller skole hjemme fordi hastigheten på internettet er for dårlig.

LES OGSÅ: Seks gode råd som demper koronastresset

Der folk bor

Arbeidstakere som gjør en kjempejobb i hverdagen mister plutselig muligheten til å gjøre jobben sin, fordi en grunnleggende infrastruktur som internett ikke er god nok. Da blir det selvsagt heller ikke mulig å følge digital undervisning i skolen, ha videokontakt med familie eller andre ting som krever internettforbindelse av en viss kvalitet.

LES OGSÅ: Stengte treningssentre gjør at firmaet til Sander (23) går så det suser: – Folk trenger alternative løsninger

Senterpartiet vil ha like muligheter for alle, det skal være trygt, godt og mulig å bo i hele landet vårt. Da må bredbånd bygges ut der folk bor. Det handler om beredskap. I en krisesituasjon, som vi nå står midt oppe i, skal alle kunne bidra og følge med i samfunnet - uavhengig av bosted. I hverdagen ellers dreier det seg rett og slett om livskvalitet.

LES OGSÅ: Har du flyttet inn på hjemmekontor? Da er det én ting du bør gjøre nå!

Derfor har Senterpartiet i mange år jobbet for digital allemannsrett, nå ser vi virkelig hvor viktig det er!