Det forteller Britt Sissel Vegsund. I forrige uke satte hun og mannen opp et nærbibliotek i området de bor i på Skallevold.

Hun trives med å lese, og forteller at hun hittil i år har lest nærmere femten bøker.

– Det utvider horisonten, og jeg kan lære mye nytt, sier hun.

Ta en bok og la den vandre

Biblioteket har allerede noen bøker i seg, og Britt Sissel forteller at det er hennes egne bøker hun har fylt opp med. Tilbakemeldingene har allerede kommet på Facebook, og hun forteller at folk synes det er et hyggelig initiativ.

Nå som det er vinter og kaldt, er det ikke så mange som har tatt turen enda. Hun ser for seg, og håper at biblioteket kan bli flittig brukt mot våren, når folk trekker mer ut, og drar på stranda.

– Tanken er at de ikke skal gi boken tilbake, men la den vandre videre. Det er derfor det står «ta en bok og la den vandre» på vinduet.

Hun forteller at hensikten ikke er at folk skal ta med bøkene hjem og la de stå, men fortsette å gi dem videre.

Britt Sissel håper på at mange vil komme å besøke biblioteket. Også de som ikke bor i nabolaget.

Lest hele livet

I starten av tjueårene, leste Britt Sissel gjerne Hemingway. I voksen alder har hun prøvd å lese noen av bøkene hun likte som ung på nytt. Dette har gått begge veier, fordi hun har endret smak siden den tid.

– Noen ganger er bøkene bra, andre ganger synes jeg ikke de er det lenger.

I dag leser hun helst biografier og romaner. Ikke bare leser hun norske bøker, for hun leser gjerne på både fransk og engelsk i tillegg. Da gjerne bøker av Michel Houellebecq og Annie Ernaux. Sistnevnte har også skrevet favorittboken til Britt Sissel, nemlig «årene».

Britt Sissel er engasjert på flere måter enn å sette opp biblioteket. Hun har også bokbyttekvelder med venner, hvor de for eksempel møter opp med fem bøker hver. Når de forlater byttekvelden, har de fem nye bøker som de kan lese.

– Jeg anbefaler bokbyttekvelder. Gjerne med venninner som ikke kjenner hverandre. Ikke bare får man nye bøker å lese, men kanskje et nytt vennskap også.