Gå til sidens hovedinnhold

Brua - Hjemseng: Åpent brev til ordfører Jon Sanness Andersen

Artikkelen er over 1 år gammel

Ordfører: Du har vært, og er, åpen om at du vil stemme for utbyggingen på Brua-Hjemseng.

Meninger Dette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Ett av dine argument er at området er avsatt til boliger i kommuneplanen. Grunnen til det er, slik vi kunne lese i Tønsbergs Blad i forrige uke, at Format Eiendom, en eller annen gang før 2015 fikk en åpenbaring: «…..Det begynte med en tanke om å tilby boliger nær vannet, nær bryggeplasser….»

LES OGSÅ: Nytt nei til Hjemseng Brygge: – Slaget er ikke tapt

Allerede her, ordfører burde det, i det daværende kommuneplanutvalget i Nøtterøy, ringt en politisk bjelle med et varsel om at det finnes et lovverk, strandloven, som sier at det ikke er tillatt å bygge i 100-metersbeltet.

LES OGSÅ:

Men det ringte ingen bjelle. Det politiske flertallet kjempet seg i stedet gjennom et byråkrati som gjentatte ganger advarte mot tiltaket, og fant til slutt, helt til topps, en kommunalminister som heller ikke var seg sitt lovverk bevisst, og som valgte, oppsiktsvekkende, å ignorere både fagdirektoratet og Fylkesmannens protester. Det, ordfører, er sjelden vare.

LES OGSÅ: Ap-toppene strides om gigantprosjektet: – Vi greier ikke å bli enige

Og nå sitter vi her, med kommuneplanen som alibi, og skal godkjenne en plan om å bygge et boligkompleks med 280 boenheter i 100-metersbeltet.

LES OGSÅ: Rolf sier ja til det omstridte prosjektet: – De fortjener bedre enn å bli kastet på gangen i aller siste sving

En pinlig bismak

Når en argumenterer med at «det står i kommuneplanen», må det, om man er seg bevisst sitt politiske ansvar for å forvalte kommunens arealer i strandsonen, være med en pinlig bismak.

LES OGSÅ: Ja til Hjemseng Brygge - av flere årsaker

Noen av oss som sitter som politikere i Færder i dag, ordfører, er også med i det fungerende kommuneplanutvalget. Og kanskje burde vi alle, før avstemming, tenke grundig gjennom om vi ville gjennomført samme prosess og valg som det forrige kommuneplanutvalget gjorde.

LES OGSÅ: Færder Ap dropper medlemsmøte om Hjemseng Brygge

Sannsynligvis ville vi kommet til den konklusjon at et boligkompleks med 280 boenheter har ingen ting i strandkanten å gjøre.

LES OGSÅ: Nå er det ni politikere som kommer til å få noen telefoner

MDG stemmer selvfølgelig imot den foreslåtte områdeplanen.

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 07:00.