Gå til sidens hovedinnhold

Butikkdød i Norge – samtidig fosser motegigant fremover

Artikkelen er over 2 år gammel

Mens en rekke norske fysiske moteforretninger går på milliontap, går konkurs, nedbemanner eller legger ned, fosser den tyske nettbutikken Zalando fremover.

[Nettavisen] Zalando er den største motebutikken for norske kunder og Norge er også et av kjedens viktigste markeder.

Selskaper viser uansett ingen tegn til å slippe foten av gasspedalen, med en vekst på elleville 24,6 prosent i fjerde kvartal 2018. Veksten var 23,4 prosent for helåret 2018 for nettgiganten, som de siste årene har tatt store jafs av omsetningen til norske motebutikker.

Les også

Åpnet butikken i mai, nå flyttes den: – Leien ble for dyr

 

Bra kvartal

I fjerde kvartal solgte Zalando for 1,7 milliarder euro, rundt 15 milliarder norske kroner.

Både antall kunder, antall ordre og antall sidebesøk økte kraftig.

– 2018 hadde sin utfordringer, men vi gjorde en god innsats i fjerde kvartal for å avslutte året bra. Det vi leverte i det kvartal gir oss troen på langtidsplanene våre, sier med-konsernsjef Rubin Ritter i Zalando i en melding.

Zalando har nemlig ingen planer om å ta foten fra gasspedalen med det første og venter en vekst på mellom 20 og 25 prosent i 2019.

Les også

Bjørg og Anette flytter butikken: – Gleder oss til å få bedre plass

 

Kontrast

Kontrasten er gigantisk til norske tradisjonelle motekjeder, som også har lagt frem tall i det siste som viser en helt annen verden, til tross for at de selger akkurat de samme produktene.

En fersk rapport fra bransjeorganisasjonen Virke viser at omsetningen i landets klesbutikker har falt med over 900 millioner kroner.

Av de 25 kjedene som er tatt med i rapporten, faller salget hos 15 av de. Dårligst er det for Cubus, med en salgssvikt på 200 millioner kroner.

Varner-gruppen, som eier blant annet Cubus og Dressmann, la nylig ned en av kjedene sine, Days like this, mens kjeden PM gikk konkurs i fjor. Både Days Like This og PM hadde rundt 300 ansatte som dermed mistet jobben.

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 07:00.