Gå til sidens hovedinnhold

Butikkene i Tønsberg sentrum er i gang med en helt ny konkurranse: – Vi ønsker at byen skal være magisk

Lørdag 28. november skal byens fineste julevindu kåres. Her stemmer du fram vinneren!

Vi har hatt et skikkelig juleverksted i butikken her, forteller Sandra Arizanta Brynildsen.

Hun er daglig leder i klesbutikken Pudder og er en av mange deltakere i årets nye julekonkurranse.

Pudderjul

For å skape litt ekstra julestemning har Tønsberglivet sammen med Tønsbergs Blad arrangert en konkurranse blant byens butikker. Lørdag skal vinneren av årets fineste julevindu kåres og butikkene har funnet fram alt de har av julepynt, glitter og lokkende lys.

LES OGSÅ: Årets nye juletradisjon for butikkene i Tønsberg: – Det har vært et tøft år for mange

– Vi har malt små pappkuler i rosa, pyntet med glitter og hengt dem opp slik at det ser ut som snø, og i dette tilfellet; puddersnø. I tillegg har jeg skåret ut to grantrær av en treplate jeg fikk fra forrige levering. De er også malt rosa med masse glitter på slik at det skal bli ordentlig pudderjul i vinduene, sier Brynildsen og ler.

Se stor bildeserie av vinduene og stem nederst i saken!

Ifølge Brynildsen hadde de en flott start da hun åpnet i august, men etter statsminister Ernas siste anbefalinger om å holde seg mest mulig hjemme, merker hun stor forskjell på antall kunder som tar turen innom den rosa klesbutikken.

– Vi opplever at det har blitt veldig rolig her, men vi tar dag for dag. Det er vanskelig å si hvordan julesalget vil gå fremover med tanke på at vi er i en så usikker tid. Jeg håper folk er flinke til å bruke butikkene og at kundene kommer seg litt ut av Farmandstredet også slik at de sprer seg utover byen.

Hun mener konkurransen er et viktig initiativ for hele byen og håper den kan bidra til å trekke fram julen og få kundene i julemodus.

Les også

Da restauranten måtte stenge dørene, fikk Sindre og Therese en god idé: – Jeg tror de ble ganske overrasket

Viktig med innsats

I likhet med Brynildsen, synes også Kjersti With at julekonkurransen er bra for bylivet. I kafeen hennes With Brød & Kaffe er julesalget av kanelboller og annen bakst for fullt i gang og kaféeieren opplever at det har kommet flere kunder innom henne i år enn året før.

– Det går bra for oss akkurat nå, så vi er veldig heldige. Det virker som om folk går på kafé for å opprettholde et snev av normalitet, forteller hun.

Samtidig synes With det er viktig at butikker og kafeer gjør en innsats for å trekke til seg kundene slik at de holder seg aktuelle. Hun mener mange av butikkene som deltar i konkurransen i år, ikke har pleid å pynte vinduene sine til jul tidligere.

– Det har blitt et nytt fokus på å holde seg attraktive og vise fram alt det fine butikkene har å by på. Denne konkurransen er morsom og det er faktisk litt rart at vi ikke har hatt denne konkurransen før nå i 2020.

LES OGSÅ: Da restauranten måtte stenge dørene, fikk Sindre og Therese en god idé: – Jeg tror de ble ganske overrasket

Magisk førjulstid

– Hensikten med konkurransen er at folk skal kunne rusle i de historiske gatene vi har her i Tønsberg og kjenne inspirasjonen komme i denne annerledesjulen, forklarer Marte Askeland fra Tønsberglivet.

Hun mener det er viktig å fokusere på fine opplevelser i byen samtidig som det er tilrettelagt for gode, gratis og trygge opplevelser som alle kan ta en del av selv om de ønsker å holde avstand.

Vi ønsker at byen skal være magisk i førjulstiden og da kom ideen om en julevindu-konkurranse. Det var ekstra morsomt og fint å knytte dette opp mot jul hvor det er mye flotte lys og vindusutstillinger når dagene blir mørkere. Med denne konkurransen kan en rusle gjennom gatene med skjerfet godt pakket rundt halsen og kjenne på julefreden mens butikkene spiller julemusikk og får vist fram vareutvalget sitt, sier Askeland.

Vinneren kåres i byen lørdag 28. november og fristen for å stemme er fredag morgen.

Klikk her for å stemme! Hvilket julevindu er din favoritt?

Bildeserie

Her er årets deltakere i konkurransen om byens fineste julevindu

Kommentarer til denne saken