Gå til sidens hovedinnhold

Byen vår

Leserbrev Dette er et debattinnlegg, skrevet av en ekstern bidragsyter. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Leser i TB 13. oktober et innlegg av Liselotte Aune Lee, fylkestingsrepresentant, Tønsberg. Hun lurer på: Hva skal til for å gjøre byen attraktiv for alle?

Hun er ikke den første som har stilt dette spørsmålet. Helt fra tidenes morgen har dette spørsmålet blitt luftet. Noe som har forundret meg i flere tiår er dette: Hvorfor er ikke byens innbyggere og byens brukere/kundene, blitt forespurt? Hva med en spørreundersøkelse blant de eldre eller ungdommen. Hva med byens butikkdrivere, er de noen gang blitt invitert til en slik diskusjon?

Tidligere hadde byen en meget aktiv Handelstands Forening som ga sitt syn på byens utvikling. Men det var den gangen det. I dag kjære lesere, er det kun de rike utbyggerne som regjerer Tønsberg sentrum alene i samarbeid med byens arkitekter, mens kommunens forvaltere applauderer for de grusomme resultatene, samtidig som de skyver innbyggerne og byens brukere/kundenes interesser til side.

Det er med sorg jeg rusler rundt i byen og ser det ene butikkvinduet etter det andre mørklagt. Det er utrolig synd vi ikke har noen Tønsberg Junior Camber i byen. De visste hva byen trengte for å bli en aktiv handelsby. Men det var 46 år siden.

Kommentarer til denne saken