Gå til sidens hovedinnhold

Bygg fylket, bygg seriøst!

Artikkelen er over 2 år gammel

Leserbrev Dette er et debattinnlegg, skrevet av en ekstern bidragsyter. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Å organisere seg er et bidrag til samfunnet. Den nye fylkeskommunen bør bli med på et storstilt arbeid for å få organisasjonsgraden i arbeidslivet opp. Det gjelder på begge sider av bordet, både blant arbeidstakerne og bedriftene.

Vestfold og Telemark SV støtter LO Vestfold og Telemark i kampen for et seriøst arbeidsliv uten sosial dumping, for hele og faste stillinger og for offentlige tjenester i egen regi. For SV er det veldig viktig at lærlinger og faste ansatte med fagbrev er et konkurransefortrinn for de bedriftene som tar samfunnsansvar.

Det er disse bedriftene som holder hjula i gang i lokalsamfunn rundt i hele fylket.

Vi er helt avhengig av det organiserte arbeidslivet. Når bruken av innleie går opp, forvitres fellesskapet på arbeidsplassene, og hver enkelt ansatt må bære en større økonomisk risiko på egne skuldre. Dette er med på å skape større forskjeller i samfunnet. Større forskjeller mellom de som eier bedrifter og de som arbeider fram verdiene. Og det skaper stor ulikhet mellom folk med fast jobb og folk i midlertidig arbeid.

Fagfolk fortjener en trygg jobb. SV vil ha gode bestemmelser for innkjøp og bygg i fylkeskommunens regi, som sikrer at det lønner seg å ta fagbrev, at det lønner seg å ansette folk med fagbrev og at det lønner seg å ha faste ansatte. Vi trenger flere fagarbeidere. Da må fagbrev lønne seg.

I tillegg må den nye fylkeskommunen satse skikkelig på å følge opp de gode anskaffelsesreglene, for å sikre at sosial dumping ikke skjer på fylkeskommunens byggeplasser. Dette krever folk på jobb, og det krever et godt samarbeid med fagbevegelsen.

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 07:00.