Lenes «Barn i byen» er nominert til Bylivsprisen: – Barna har klart å skape noe unikt i byen vår

Artikkelen er over 1 år gammel

Tønsbergs barnehagebarn skal oppleve vennskap og fellesskap, samtidig som de sammen setter spor i byen.

DEL

25. mai skal Bylivsprisen deles ut i Foynhagen. Fire stykker er nominert til prisen i år, og du kan bestemme hvem som skal stikke av med seieren under Tønsberg Awards. Du kan avgi din stemme lenger ned i saken.

I år er de fire nominerte danskeskolen Extend, Oseberg Vikingarv, Færder og Tønsberg Bibliotek og Barn i byen- kunstprosjekt ved barnehagene i Tønsberg.

Barn i byen ble til etter inspirasjonstur i 2009

Siden 2010 har de som tusler over Torvet ved juletider kunne glede seg over et stort juletre. På treet henger det store hjerter i alle slags mulige farger, og denne pynten kan vi takke byen sine barnehagebarn for. Hvert år drar barna i de kommunale og private barnehagene i kommunen inn til byen for å pynte treet til jul, eller henge kunst i trærne om våren.

– Barn i byen ble opprettet i 2009, etter at vi fikk inspirasjon fra en studietur til Reggio Emilia.

Det er Lene Hole, som er prosjektleder for «Barn i byen», og som stolt kan fortelle om hvordan barnehagebarna er med på å prege bybildet med kunsten.

PRIMUS MOTOR: Lene Hole er prosjektleder for Barn i byen.

PRIMUS MOTOR: Lene Hole er prosjektleder for Barn i byen. Foto:

Lørdag åpnet den nye sentrumsbutikken: – Kunder har sagt at det har vært behov for en sånn butikk 

– Vi blir veldig godt tatt imot i byen

I den italienske byen Reggio Emilia er barnehagene forankret i en filosofi som tar utgangspunkt i det at barn er skapende ressurser. Gjennom dette ble de yngste i byen synlige i bybildet gjennom utstillinger, arrangementer og ved å pynte byen. Da Lene og gjengen kom tilbake til Norge tok de dette til seg, og startet «Barn i byen».

Siden 2010 har barna i Tønsberg satt sine spor i byen vår to ganger i året, en gang til jul og en gang på våren.

Lene forteller om en by og sentrumskjerne som tar barna godt imot.

– Bussjåførene er så hyggelige. Ansatte i butikkene står i vinduene og vinker til oss. Vi blir veldig godt tatt imot i byen, og virkelig satt pris på. Det betyr mye!

YRENDE LIV: Barn i byen på Torvet.

YRENDE LIV: Barn i byen på Torvet. Foto:

Handler om mer enn å sette sine spor i byen

«Barn i byen» skal sørge for at barna setter sine spor i byen, samtidig fungerer prosjektet som en døråpner for bekjentskaper etter endt tid i barnehagen. Lene mener at prosjektet er med på å skape en form for fellesskap, engasjement og forhåpentligvis et ønske om å ta vare på, og bruke, byen vår.

– Vi håper at dette er med på å vise at barna er del av borgerne i byen, på lik linje som deg og meg. Vi håper jo også at barna opplever en sterkere tilknytning til byen, slik at de vil bruke den aktivt og ta vare på den fremover.

BARNEKUNST: Drømmefangere laget av barnehagebarna.

BARNEKUNST: Drømmefangere laget av barnehagebarna. Foto:

Barnehagebarna fant flere hundre panteflasker strødd i skogen: – Det er et mysterium

Onsdag 22. mai skal barna igjen sette sine spor i byen til glede for byens innbyggere og besøkende. Da skal alle barnehagene inn til Tønsberg for å henge opp drømmefangere.

Lene viser fram bilder av drømmefangere som barn tidligere har laget og lover at det blir like bra i år. Hun er stolt over hva byens barnehagebarn har fått til.

– Barna har klart å skape noe unikt i byen vår.

Husk at du kan stemme på din favoritt til Bylivsprisen her!

Artikkeltags